El Consell Comarcal promou la presentació en el Consell d’Alcaldes de projectes municipals

 

El Consell Comarcal vol que el Consell d’Alcaldes esdevingui un autèntic foro de reflexió territorial, presentació de bones pràctiques i posada en comú d’inquietuds municipals, “un espai generador de sinergies col·laboratives entre administracions que ens permetin, amb una visió comarcal, posicionar-nos com a un territori amb imaginació, empenta i voluntat de superació” en paraules del president Miquel Àngel Martínez i Camarasa.

El president del Consell Comarcal ha explicat que en les seves visites als alcaldes i alcaldesses ha detectat que hi ha projectes que es planifiquen des de l’àmbit estrictament local, però que poden expandir-se en el territori i complementar-se amb els que projecten els municipis veïns. “Considerem que el Consell d’Alcaldes és el punt de trobada dels 30 municipis i l’escenari adient perquè els alcaldes i alcaldesses puguin cercar aquestes complicitats tan necessàries” ha manifestat Miquel Àngel Martínez i Camarasa.

Amb aquesta filosofia, el Consell ha convidat els alcaldes i alcaldesses a compartir els seus projectes “estrella” amb la comarca. Òrrius, el municipi més petit del Maresme, ha estat el primer que ho ha fet. En el Consell d’Alcaldes celebrat ahir va presentar una interessant iniciativa que, sota el títol de “Banc de terres d’Òrrius”, vol dinamitzar l’activitat econòmica del municipi recuperant l’activitat primària (agricultura i ramaderia). L’ajuntament vol convertir Òrrius en un municipi referència de l’emprenedoria agrícola i ramadera amb valors ecològics i sostenibles.