El Consell Comarcal rep suport de la Fundació Adecco i de l’empresa MTG per prestar el servei de transport adaptat


  


El Consell Comarcal del Maresme, la Fundació Adecco i l’empresa premianenca MTG han establert una via de col·laboració per facilitar l’accés al lloc de treball a persones de la comarca amb discapacitat. L’acord s’ha signat avui a la seu del Consell Comarcal i estableix l’aportació econòmica de 8.000 euros per part de MTG i de la Fundació Adecco que l’àrea de Serveis a les Persones del CCM destinarà a l’ampliació de rutes amb transport adaptat.


El conveni ha estat signat per Josep Jo, president del Consell Comarcal del Maresme; Javier Triginer, director general de MTG S.A; i Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco per la integració laboral. Gràcies a aquest acord el Consell Comarcal del Maresme podrà oferir servei de transport a persones que es desplacen als centres ocupacionals de la Fundació El Maresme, Esclat II, Trace i d’altres. Actualment, el Consell Comarcal del Maresme compta amb uns 800 usuaris de transport adaptat. Mitjançant una infraestructura de vehicles adaptats, es facilita el transport “porta a porta” a les persones amb discapacitat que s’han de desplaçar diàriament a centres ocupacionals i de formació. El servei es presta amb una flota de vehicles adaptats de transport col·lectiu i amb taxis que comparteixen diferents usuaris. El servei cobreix les necessitats de desplaçament individual de cada persona atès que els itineraris s’estableixen de forma personalitzada i els vehicles recullen els usuaris al seu domicili i als centres. Per a la cobertura del servei, els beneficiaris paguen un preu públic d’un euro per viatge. L’accés al servei el poden tramitar les famílies dels discapacitats, els ajuntaments i els centres especialitzats. Un cop acceptada la sol·licitud, s´estudien les necessitats de transport de l´usuari potencial per tal d’incloure´l en les rutes establertes o, si s´escau, per crear nous itineraris. La Fundació Adecco La Fundació Adecco es va constituir el juliol de 1999 com a fruit de la responsabilitat social que assumeix la firma Adecco, líder mundial en la gestió de recursos humans. El seu principal objectiu és la inserció en el mercat laboral d’aquelles persones que, per les seves característiques personals, troben més dificultats a l’hora de trobar un lloc de feina. La Fundació Adecco porta a terme programes d’integració laboral adreçats a: Homes i dones majors de 45 anys
-Persones amb discapacitat
-Dones amb càrregues familiars i/o víctimes de violència de gènere.
-Esportistes i exesportistes. L’empresa MTG Amb més de 50 anys d’història, MTG és una empresa pionera en el disseny, fabricació i comercialització de solucions innovadores en dents i portadents per a maquinària d’obra pública. Tradició, experiència, investigació, desenvolupament i innovació permanent han fet de MTG una gran empresa de reconeixement internacional. L’empresa està ubicada a Premià de Mar, des d’on distribueix els seus productes als cinc continents. En aquest municipi disposa de 15.000 m2 per a les oficines centrals, el centre d’ I+D+I i el centre de producció amb magatzem logístic. MTG es posiciona com a empresa amb una política exigent i proactiva en relació a la preservació de l’entorn. Des de la seva fundació, l’organització aposta pel desenvolupament industrial responsable fent un ús racional dels recursos. Aquest model d’actuació és clau per garantir la futura competitivitat de la companyia i per a la creació de llocs de treball qualificats i estables. MTG disposa de la certificació ISO 14001 en Sistemes de Gestió Mediambiental, sent la primera foneria d’acer d’Espanya en obtenir-la.