El Consell Comarcal treballa amb la voluntat de ser una institució referent a la comarca

 
L’equip de govern del Consell Comarcal del Maresme, liderat pel seu president Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha fet balanç públic dels 2 anys de mandat assegurant que la institució no és aliena a la situació econòmica que viu el País, però que això no l’impedeix continuar treballant per mantenir una bona qualitat en la prestació de serveis supramunicipals. És més, durant el darrer any n’ha ampliat l’oferta amb la incorporació, entre d’altres, del Maresme Centre de Negocis, el servei de Protecció Civil o el Maresme Capacita, i ha sentat les bases perquè durant el primer semestre de 2014, el territori disposi de la infraestructura que li permetrà ser capdavanter en fibra òptica.

Miquel Àngel Martínez i Camarasa ha explicat que el Consell Comarcal del Maresme està fent un gran esforç per reordenar i adaptar a l’actual situació econòmica els 39 serveis supramunicipals que ofereix. En aquest sentit, ha demanat la complicitat dels ajuntaments per anar avançant en la mancomunació i en l’aplicació de les economies d’escala que permeten reduir substancialment el cost en la prestació de serveis.

Martínez ha fet una defensa del paper del Consell Comarcal com a entitat prestadora de serveis supramunicipals que beneficien el territori i l’ajuden a projectar-se. Un exemple és la Xarxa Comarcal de Banda Ampla, el projecte estrella d’aquest mandat, que permetrà posicionar el Maresme com a comarca capdavantera en la interconnexió de fibra òptica. Les obres ja s’han completat a 9 municipis i la previsió és que es completin el primer semestre de 2014, període en el qual també s’haurà constituit l’empresa mixta que gestionarà el servei.

En paraules del president comarcal, l’equip de govern també està treballant “amb il·lusió” perquè “el Consell Comarcal del Maresme esdevingui una administració pionera dins els 41 consells comarcals“. Un exemple és el del servei de Compres Agregades que s’ampliarà en els propers mesos amb la compra agregada de gasoil i de gas.

D’altra banda, Martínez i Camarasa, s’ha mostrat esperançat respecte al futur del Consell Comarcal tota vegada que l’Avantprojecte de Llei de Governs Locals de Catalunya especifica les competències i el finançament que han de ternir les administracions comarcals, dóna més pes a la mancomunicació de serveis i fomenta la cooperació intermunicipal. Punts aquests que ja està dinamitzant el Consell Comarcal del Maresme.