El delegat del Govern, Salvador Jorba, assegura que el Consell Comarcal del Maresme té garantida la seva continuïtat

 

El delegat del Govern a la província de Barcelona, Salvador Jorba, ha visitat el Consell Comarcal del Maresme on ha mantingut una reunió amb l’equip de govern. Jorba s’ha mostrat interessat a conèixer amb detall el funcionament dels serveis comarcals i ha assegurat que el Consell del Maresme no ha de patir perquè “la Generalitat, en cap moment, ha posat en dubte la seva continuïtat“. De fet, el CCM presta serveis bàsics comarcals, amb una solvència contrastada, i és proactiu en la creació de nous projectes beneficiosos per al territori.

Salvador Jorba ha informat l’equip de govern comarcal que la Generalitat prioritzarà els serveis mancomunats,  els ajuts als ajuntaments que comparteixin serveis i equipaments amb altres municipis i la cooperació interadministrativa. Es tracta, tal i com fa el Consell Comarcal, d’aplicar les economies d’escala per continuar prestant als ciutadans els mateixos serveis, però amb un cost estructural més reduït.

En aquest aspecte, el delegat del Govern ha felicitat el CCM per la seva tasca i, en especial, per iniciatives punteres com la de les compres agregades que ha beneficiat les economies municipals del Maresme. Aquest projecte s’ha aplicat fins ara en l’adquisició de paper, en la contractació d’electricitat i en la de telefonia (fixa, mòbil i dades). La intenció del Consell és ampliar aquest sistema a altres serveis i materials. De fet, està fent una consulta per recepcionar les propostes i suggeriments dels ajuntaments.

El president del Consell, Miquel Àngel Martínez, ha aprofitat la reunió per demanar a la Generalitat que faci un esforç financer per posar-se al dia amb els deutes contrets amb el món comarcal i municipal. A més, ha defensat el coneixement del territori que té el Consell i la professionalitat dels seus tècnics. Dues característiques que situen el CCM en un lloc privilegiat per a assumir més competències, per a dur a terme estudis i per a executar i implantar projectes de les administracions superiors (Generalitat i Diputació).

A la reunió també han assistit la vicepresidenta 1a, Marisa Ferreras, el vicepresident 2on, Diego Sánchez; els consellers delegats de Cooperació Municipal i Planificació (Alfons Molons), Medi Ambient (Antoni Valls), Promoció Econòmica (José Manuel López) i Benestar Social i Educació (Neus Serra). A més d’  assessores i assessor de les àrees de treball en què es divideix el Consell Comarcal del Maresme