El desbordament de la Tordera obliga a aturar el funcionament de la potabilitzadora de l’Alt Maresme

 

La Planta de tractament d’aigua potable  de l’Alt Maresme, que subministra aigua a 11 municipis del Maresme Nord, s’ha vist obligada aturar el funcionament després de la inundació que han patit els pous situats a la llera de la Tordera. L’aigua que ara s’està subministrant a la població prové de les reserves de la Planta. SOREA, companyia que gestiona la Planta, assegura que pot mantenir el subministrament fins divendres al matí. Es demana a la població que faci un consum responsable de l’aigua. 

 
El desbordament del riu Tordera, a causa a les fortes pluges caigudes a Catalunya en les darreres hores, ha obligat a aturar la planta potabilitzadora d´aigua de l´Alt Maresme, situada a Palafolls i gestionada per SOREA. El personal de la planta ha estat evacuat per precaució.

Les instal·lacions de la planta no estan inundades, però sí que ho estan els pous situats a la llera del riu. Per aquest motiu, la planta no pot funcionar de manera temporal. SOREA pot garantir el subministrament fins divendres al matí, sempre que es mantingui el subministrament elèctric.

SOREA recomana a la ciutadania que faci un consum mínim de l´aigua i eviti consums extraordinaris. Les poblacions afectades són: Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta i Sant Cebrià de Vallalta.

La companyia subratlla que l´aigua que està subministrant en aquests moments a la població té l´absoluta garantia sanitària i no està afectada per aquest episodi de desbordament.

SOREA lamenta les molèsties que aquesta situació pugui provocar a la ciutadania i demana que se segueixin les recomanacions de les autoritats locals i Protecció Civil.