El Festival Laietania trasllada El Maresme a l’època iberoromana

 

Del 21 de setembre al 13 d’octubre diversos municipis del Maresme Sud tornaran a ser Laietania, el territori que els pobladors ibers i romans habitaven fa més de 2.000 anys. El Consorci de Promoció Turística i l’entitat de difusió cultural Tanit han volgut recuperar les llegendes, els mites, les faules, la forma de vida i, fins i tot, la gastronomia romana amb aquest festival que celebra la seva segona edició.

El Festival Laietania té com a objectiu donar a conèixer i valoritzar el ric patrimoni iberoromà que tenim a la comarca. És per això que durant quatre caps de setmana els museus i els jaciments d’època ibèrica i romana acolliran un programa especial d’activitats.

Les propostes són força atractives:  visites guiades i teatralitzades, tallers per públic familiar, conferències, exposicions, gastronomia i recreacions històriques que transportaran el visitant XXV segles enrere en el temps per descobrir i assaborir el llegat dels antics pobladors del Maresme.

El Festival Laietania es durà a terme a 7 municipis del Maresme (Vilassar de Dalt, Cabrera de Mar, El Masnou, Mataró, Premià de Mar, Premià de Dalt i Tiana) i a Badalona.

Podeu consultar el programa específic d’activitats a cada municipi clicant sobre les imatges:

 

També podeu consultar el catàleg dels jaciments arqueològics de la comarca i de les activitats que s’hi programen al llarg de tot l’any en el següent fullet 
: