El I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme traspassa fronteres

 
Aquesta imatge, que recull el moment en què els joves participants en el I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme s’aixequen  mans enlaire fent un clam compartit d’optimisme envers el present i el futur, ha estat publicada al web “supertramps“. La pàgina mostra instantànies d’arreu que expressen moments màgics de felicitat i llibertat.

Felicitat” i “llibertat” són dos dels conceptes que, segons es va anar repetint al llarg de tot el I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme, guien la cultura emprenedora. La persona que vol muntar el seu propi negoci ha de tenir somnis (projectes), idees,  ganes de fer coses , assumir riscos i no caure en el desànim davant dels impediments o dels fracassos perquè “aprendre dels fracassos condueix a l’èxit“. Aquesta actitud davant la vida i saber-se envoltar d’un equip que complementi els coneixements individuals són les claus per assolir els objectius marcats. També ho és apassionar-se pel que es fa i mantenir una actitud mental positiva.

 
En aquest context, els 760 joves que van participar en el I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme, guiats per l’emprenedor Xavier Verdaguer, van dipositar els seus somnis en un globus i van marxar a casa amb dos deures: vetllar perquè s’acompleixi i recordar-li al company que ha de treballar per fer realitat els seus objectius . Verdaguer, català afincat a California, defensa que la cultura emprenedora s’ha de començar a fomentar a l’escola promovent les capacitats i les habilitats necessàries per empredre.

Aquesta és una de les línies d’actuació que des del Consell Comarcal s’està oferint als centres de secundària amb els “Tallers d’emprenedoria per a joves

El I Fòrum de Joves Emprenedors va intentar demostrar que qualsevol persona pot arribar a muntar el seu propi negoci i que el que cal, principalment, és creure en ell i no deixar-se vèncer per la por al fracàs. Van ser missatges avalats per l’experiència personal: Marta Bach i Roser Tarragó, medallistes olímpiques de waterpolo Londres 2012; Xavier Verdaguer, fundador d’Innovalley,Inc.;  Marc Bonavia, fundador SITMobile i President de l’AIJEC i Víctor Guixer, emprenedor musical; i explicats a partir de la interpretació teatral per estudiants de l’Escola Universitària del Maresme i de la companyia Magatzem d’Ars.

El I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme ha rebut el suport del programa “Emprendemos Juntos” del Ministerio de Indústria, Energia y Turismo.