El Maresme acaba l’any amb un lleuger descens de l’atur

 
El 2012 va finalitzar amb 40.754 maresmenques i maresmencs registrats com a aturats. Aquesta xifra representa una disminució de 361 persones respecte al mes de novembre, però amb un increment de 2.221 si fem la comparativa amb l’any anterior. En total, la taxa d’atur del Maresme se situa en el 17,6%, més d’un punt per sobre de la de la provincial i de la mitjana catalana.

Per sectors, el descens de l’atur registrat el mes de desembre es reflecteix amb més intensitat en els serveis que experimenten una reducció percentual de l’1,27%, seguit del col·lectiu de persones SOA (Sense Ocupació Anterior) que disminueix un 1,05% i a la indústria que baixa un 0,64%. A l’agricultura i a la construcció es registra, en canvi, un increment de persones aturades. En concret, a l’agricultura hi ha un augment percentual del 2,50% i a la construcció del 0,08%.

A nivell territorial, la reducció de l’atur s’ha localitzat a 19 dels 30 municipis de la comarca. Les poblacions en les quals hi ha hagut un lleuger increment de la xifra de persones aturades han estat: Alella, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Dosrius, El Masnou, Òrrius, Palafolls, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià i Vilassar de Mar.

Pineda de Mar, amb el 23,15%, és el municipi que registra un nivell de desocupació més elevat. Segueix Mataró amb una taxa d’atur del 21,63% i Tordera amb el 21,58%. També es troben per sobre de la mitjana comarcal Malgrat de Mar (19,17%), Calella (18,83%), Palafolls (18,60%) i Premià de Mar (18,56%).

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: