El Maresme aspira a convertir-se en referent europeu de valorització energètica de residus

El Congrés Recuwatt se celebrarà els dies 4 i 5 d’octubre al Tecnocampus Mataró-Maresme

 

Més de 400 experts en valorització de residus es trobaran a Mataró el proper mes d’octubre per participar en  la segona edició del congrés Recuwatt que organitza el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme -entitat que aplega 28 municipis del Maresme, el Consell Comarcal i l’Agència de Residus. Durant dos dies, el Maresme serà referent europeu en reciclatge i energia.

La valorització energètica de residus constitueix una via de gestió complementària a la del reciclatge i, tal i com estableix la legislació europea i espanyola, ha de ser prioritària a qualsevol activitat d’eliminació a través d’abocador. Actualment a la Unió Europea hi ha més de 400 instal·lacions de valorització energètica en funcionament.

El Consorci per al Tractament dels Residus Sòlids Urbans del Maresme ha volgut situar el Maresme en punt de trobada internacional dels professionals del sector. Amb aquest objectiu, l’any 2011 va nèixer el congrés Recuwatt que va aplegar més de 400 experts i 40 entitats nacionals i internacionals públiques i privades. L’èxit de la trobada va esperonar l’organització a consolidar el Congrés amb una periodicitat bianual. Així, la segona edició de Recuwatt se celebrarà els dies 4 i 5 d’octubre al Tecnocampus Mataró-Maresme.

Una de les novetats més significatives és la Trobada de Ciutats que aplegarà per primera vegada alcaldes i alcaldesses de tots els municipis espanyols amb plantes de valorització energètica en el seu territori i que comptarà també amb la presència de diverses ciutats europees convidades. Aquesta trobada se celebrarà un dia abans de l’inici oficial del Congrés (el 3 d’octubre). L’intercanvi d’experiències es mantindrà a través de les diverses taules rodones programades. Destaca la de Comunitats Autònomes (el 5 d’octubre) en la qual prendran part els màxims responsables en gestió de residus.

Una altra novetat d’aquesta segona edició de Recuwatt és l’estreta col·laboració del Congrés amb diferents entitats acadèmiques i del món científic (Academic Parters), a través de la qual es pretén visualitzar la relació entre el món universitari, la investigació i el sector específic.

Com es va posar de manifest a la primera edició, Recuwatt vol recollir els aspectes de major interès en el sector de la valorització enerètica de residus, amb un abast tant nacional com internacional. Així, per a aquesta segona edició es confirma la presència de prestigiosos ponents de referència en el sector procedents de diferents punts de la geografia mundial.

Podeu ampliar informació consultant el web del Congrés: www.recuwatt.com