El Maresme celebra les jornades gastronòmiques del tomàquet

 
La Fundació Palau de Caldes d’Estrac ha estat l’escenari escollit aquest any per donar el tret de sortida a l’edició 2013 de les jornades gastronòmiques del tomàquet del Maresme. Fins el 31 d’agost, establiments de 18 municipis de la comarca oferiran menús i plats especials amb el tomàquet com a ingredient principal. La presentació de les jornades ha estat a càrrec del president del Consorci de Turisme, Jaume Borrell, del president del Gremi d’Hostaleria i Turisme, Josep Navarro, i del diputat maresmenc al Congrés Joan Rangel.

El tomàquet és un dels productes que podem trobar al llarg de tot l’any, però és a l’estiu quan la producció maresmenca es converteix en una delicatessen per als cinc sentits. La riquesa de la nostra l’horta ens porta al mercat una gran varietat de tomàquets, cadascuna d’elles amb unes formes, uns gustos i unes textures diferents.

 
Aquestes característiques han estat aprofitades al màxim pels professionals de la cuina que han posat en marxa l’enginy per sorprendre els clients amb originals i, fins i tot agosarades, propostes gastronòmiques. 

Les jornades gastronòmiques del tomàquet tornen a batre rècord de participació. 77 restaurants i establiments alimentaris (el 75% més que a l’edició 2012) de 18 municipis (el 20% més) promocionaran fins els 31 d’agost la cuina del tomàquet.

Els municipis participants són: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Per tal de difondre les propostes gastronòmiques de cadascun dels establiments participants, el Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal han editat un fullet on també es poden trobar receptes facilitades pels restaurants Mirador de l’Alba (Cabrera de Mar), Can Formiga (Pineda de Mar), Celler d’en Marc (Mataró), Rústik (Mataró), 6Q (Canet de Mar), Atzavara (Canet de Mar) i els alumnes del curs de cuina de l’Escola de Restauració del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme. Totes les receptes van acompanyades d’una proposta de maridatge amb vins de la DO Alella.

A més, s’identifiquen els restaurants que han assolit el disitintiu de “Productes de la Terra Maresme” pel seu compromís amb la cuina Km0 (utilització de productes de proximitat) i es detallen els productors de tomàquets del Maresme.

Us podeu descarregar la publicació clicant sobre la imatge: