El Maresme continua guanyant població procedent de comarques catalanes i de l’estranger

 

Les darreres dades de moviments migratoris recollides per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme  indiquen que el Maresme continua sent una comarca receptora de població i és el quart any consecutiu en què es manté la mateixa tendència: El Maresme té saldos migratoris positius de població catalana i estrangera, en canvi, el saldo migratori és negatiu respecte a l’estat espanyol. 

L’anàlisi de moviments migratoris de 2016 dóna al Maresme un guany net de població de 3.192 persones. És la quarta comarca catalana que presenta un saldo migratori positiu més elevat. Només la superen el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

Al llarg de l’any passat el Maresme va registrar un total de 30.256 migracions. Van marxar de la comarca 13.532 persones i van arribar-hi 16.724.

L’anàlisi més detallat de les migracions demostra que es manté la tendència d’anys anteriors: el Maresme atrau població d’altres comarques catalanes i de l’estranger i presenta més sortides que entrades de ciutadans provinents d’altres comunitats autònomes.

En relació a la resta de Catalunya, el Maresme va registrar 9.482 immigracions i 7.445 emigracions, per tant, el saldo migratori és positiu de 2.037 persones. També són positius els moviments residencials que tenen com a origen/destinació l’estranger. En aquest cas es van comptabilitzar 4.982 immigracions i 3.726 emigracions, saldo positiu doncs de 1.256 persones. La situació és capgira en relació a l’estat. En aquest cas el saldo migratori és negatiu de 101 persones. Van marxar del Maresme cap a províncies espanyoles 2.361 persones i en van arribar 2.260.

Dels 30 municipis de la comarca només registren un saldo migratori negatiu 4: Òrrius, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta.

Podeu consultar el detall de cada municipi en el següent mapa interactiu i ampliar la informació dels moviments migratoris en l’informe de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme::