El Maresme lidera les destinacions turístiques de la província de Barcelona amb més distintius SICTED

 

El Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (SICTED) és un distintiu que s’atorga a les empreses o serveis turístics després de comprovar que segueixen i apliquen uns criteris de qualitat elevada en l’atenció als seus clients. Establiments turístics del Maresme es van començar a sotmetre als controls SICTED el 2008. Aleshores només van participar-hi empreses de 4 municipis de la comarca, Aquest 2011 s’han avaluat prop de 90 empreses i establiments de 13 poblacions.

Per segon any consecutiu, Costa de Barcelona-Maresme és la segona destinació turística de la província de Barcelona que ha aconseguit més distintius SICTEC. A la primera fase, la de renovació del distintiu, 66 establiments han superat l’avaluació i a la segona fase, la d’avaluació de les empreses que fins ara no estaven distingides i que es durà a terme sobre el mes d’octubre, és preveu que més d’una vintena aconseguiran aquest distintiu.

El posicionament capdavanter del Maresme és obra de la feina realitzada pel sector privat i pel Consorci de Promoció Turística que és qui gestiona i treballa al territori per la implantació del SICTED en els establiments turístics. La idea principal d’aquest sistema és la conceptualització del turisme com un tot, fent arribar la cultura de la qualitat en una destinació de forma global a tots els subsectors, tant als estrictament turístics: transport, allotjament, restauració i oferta complementària; com a la resta de serveis a l’abast del visistant: comerç, transport local, equipaments públics i privats…

L’esforç de la comarca i del Consorci de Promoció Turística per a la implantació d’aquest segell de qualitat ha fet que a principis d’any la nostra destinació turística quedés finalista en els 1ers premis SICTED que es van convocar a nivell estatal.

A l’edició 2011 del SICTED, hi han participat establiments i empreses dels següents municipis: Calella, Santa Susanna, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Munt, Mataró, Tiana, Argentona, Premià de Mar, Canet de Mar i Dosrius.

Podeu consultar les empreses i serveis turístics distingits al web del Consorci de Turisme