El Maresme rep 30 milions d’euros de la Diputació

 
El diputat adjunt a la presidència de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, acompanyat del president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez;  ha explicat en roda de premsa les inversions que ha realitzat la Diputació a la comarca a través dels diferents instruments de concertació del pla “Xarxa de governs locals 2012-2015”. L’aportació total que rebrà el Maresme ascendeix a 30 milions d’euros.

Es ajuntaments de la comarca del Maresme, han rebut 18.360.192 € en inversions al territori pactades a través de les meses de concertació, el que suposa un increment d’un 11’6% respecte al mandat anterior; 5.413.960 € en recursos del Catàleg de Serveis 2012 i 1.018 sol·licituds del Catàleg de Serveis 2013. A més, s’han destinat 5.533.889 € als ajuntaments de la comarca a través del Programa de Suport a la Solvència Financera Local per tal que puguin finançar despeses generades pel manteniment de la prestació de serveis locals.

Pel que fa als instruments que la Diputació posa al servei dels consells comarcals, Garcia Cañizares ha destacat els 313.052 € en recursos del Catàleg de Serveis 2012, els 535.253€ de crèdit sense interès de què disposarà el Consell Comarcal del Maresme a través del Pla per a “Operacions de tresoreria per a consells comarcals 2013”, així com els 430.000 € destinats al transport escolar no obligatori. En aquest sentit, el diputat ha explicat que “aquest és un exemple que posa de manifest que la Diputació actua com una crossa que intervé quan el problema financer a nivell nacional afecta directament el món local“.

Referint-se al conjunt d’instruments que la corporació posa al servei dels ens locals perquè aquests puguin continuar prestant serveis als ciutadans, el diputat ha explicat que la concertació “és una responsabilitat compartida entre la Diputació de Barcelona i els ens locals que hi intervenen“.

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, ha transmés la satisfacció dels ens locals maresmencs per la feina feta donat que “les dades aportades avui reflecteixen les prioritats i voluntats dels ajuntaments així com la  flexibilitat a l’hora de concertar“. A més, ha afegit que “situar els consells comarcals com una eina imprescindible de la concertació ha estat un encert que servirà per coordinar més i millor els serveis locals