El Maresme vol atraure inversió dinamitzant els polígons industrials de la comarca

 

Sant Andreu de Llavaneres ha aplegat avui representants de dotze municipis, el Consell Comarcal del Maresme i tres entitats per signar un conveni de col·aboració per tirar endavant el projecte Polígons d’Activitat Econòmica del Maresme (PAE) amb l’objectiu d’atraure inversió a la comarca. El president del CCM, Miquel Àngel Martínez i Camarasa ha qualificat el projecte de “peça clau” per trobar solucions davant situacions problemàtiques.

Dotze ajuntaments, el Consell Comarcal i tres entitats han fet pinya avui amb l’objectiu de buscar, plegats, solucions per dinamitzar l’economia del Maresme. El Club Nàutic El Balís de Llavaneres ha acollit l’acte de signatura d’un conveni de col·laboració.

Encapçalat per l’alcalde de Llavaneres, Juan Manuel García, el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, la presidenta de la FAGEM, Roser Moré, i el diputat delegat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Joan Roca Lleonart, l’acte ha comptat amb l’assistència de la gran majoria d’alcaldes i alcaldesses que donen suport a la iniciativa. També hi han assistit regidors i tècnics dels diferents consistoris, així com representants de la resta d’entitats signants. 

Els signants s’han felicitat per la iniciativa i s’han mostrat il·lusionats en tirar endavant aquest projecte.  Roser Moré (FAGEM) ha agraït molt especialment la tasca desenvolupada per Llavaneres, per impulsar i obrir a tota la comarca la iniciativa, i l’alcalde de Llavaneres ha reconegut que per al municipi ha estat un gran honor. Per la seva banda, el diputat Joan Roca ha animat consistoris i entitats i ha afirmat: “Els polígons són el factor clau per al desenvolupament: la sortida de la crisi ha de passar per la indústria”. Roca ha afegit que la llavor ja s’ha sembrat: “Aquest és el camí: unificar i impulsar una estratègia comuna de comarca”.

Oberts a la resta d’ajuntaments del Maresme

El conveni que avui s’ha rubricat neix d’un primer acord de l’any 2012 entre l´Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres i la FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis empresaris del Maresme), al qual s´hi van afegir els ajuntaments de Canet de Mar i Pineda de Mar, i també l´Associació d’Empresaris de polígons industrials de Pineda i la Unió de polígons industrials de Catalunya, així com el Consell Comarcal del Maresme. Amb posterioritat i fins a data d’avui, la iniciativa suma un total de 12 ajuntaments i quatre entitats, i continua oberta perquè s’hi puguin afegir la resta d’ajuntaments de la comarca.

Entitats participants

Consell Comarcal del Maresme

Ajuntament d’Argentona

Ajuntament d’Arenys de Munt

Ajuntament de Cabrera de Mar

Ajuntament de Canet de Mar

Ajuntament de Pineda de Mar

Ajuntament de Premià de Dalt

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Ajuntament de Sant Iscle de Vallalta

Ajuntament de Santa Susanna

Ajuntament de Tordera

Ajuntament de Vilassar de Dalt

Ajuntament de Vilassar de Mar

Associació dels Empresaris de Polígons Industrials de Pineda de Mar

FAGEM- Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme i

UPIC-Unió de Polígons i Industrials de Catalunya