El Maresme vol seguir les passes de Grasse, la capital internacional del perfum

 

El Maresme vol seguir les passes de Grasse i convertir-se també en un referent del món de la perfumeria. Té tots els ingredients: bons perfumistes i tradició floral. Amb aquest objectiu, del 18 al 27 de maig se celebrarà a Teià la segona edició del Maridatge dels Sentits, un esdeveniment únic que recull les essències diferenciadores del Maresme: flors, gastronomia i olors. Una cita molt sensitiva que, a més, aspira a la internacionalització a partir de la creació, aquest any, del I Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent. Tant el Consorci de Turisme com el Consell Comarcal dónen suport a aquesta iniciativa que tal i com assegura el president Miquel Àngel Martínez i Camarasa “contribueix a la promoció del Maresme i activa la seva economia”.

La segona edició del Maridatge dels Sentits inclourà maridatges i degustacions, exposicions, xerrades i taules rodones i altres actes vinculats a les  flors i plantes, vins DO Alella, perfums, art i  gastronomia. A més, recuperarà un dels olors més tradicionals del Maresme i ja gairebé oblidat: el del taronger.

Els actes es van presentar ahir al Consell Comarcal.  Hi van estat presents els presidents del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i del Consorci Costa de Barcelona-Maresme, Joaquim Arnó, així com l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura a Barcelona, Josep Pena. Tots ells van comprometre el suport de les institucions que representen al festival en futures edicions, tot destacant la seva singularitat a l’hora de “fer comarca” i promocionar el Maresme des del punt de vista econòmic, cultural i turístic.

En concret, el presidents del Consell i del Consorci va lloar l’aposta de Teià “perquè és un esdeveniment singular, diferent i que ens permet visualitzar el Maresme d’una manera diferent” va destacar Martínez, i “perquè ens ajuda a projectar la comarca a partir de l’especificitat”, va afirmar Arnó.

El responsable territorial d’Agricultura va recordar la seva visita a la primera edició del Maridatge dels Sentits, l’any passat. “És molt més que una fira; és un esdeveniment eclèctic basat en l’experiència sensorial: un projecte que val molt la pena i que sempre ens tindrà al seu costat”, va afirmar JosepPena.

L’alcalde de Teià es va mostrar agraït pel suport de tots els nivells de l’administració del país –incloent-hi la Diputació– i va posar l’accent en la voluntat de donar a conèixer l’esdeveniment a escala mundial a través d’un sector específic com el de la perfumeria i la convocatòria del Concurs Internacional Mouillette d’Argent, que compta amb el suport del Beauty Cluster Barcelona i d’Ainea Perfums.

Tast d’olors
Irene Gisbert és la responsable d’Ainea Perfums, una empresa de cosmètica natural amb seu a Teià. Ella va ser l’encarregada de fer un tast d’olors als alcaldes i consellers comarcals presents a l’acte, aplegant en una mateixa activitat dues de les essències del Maresme: les flors i les olors del taronger.

Almenys des del segle XVIII i fins a les glaçades de 1956, el taronger va ser un dels conreus tradicionals del Maresme. Enguany, el Maridatge dels Sentits s’ha proposat recuperar la seva memòria a través de l’esmentat Concurs Internacional de Perfumeria, ja que és l’únic espècimen del regne vegetal que permet obtenir tres essències: una a partir de la flor (la tarongina), una altra per mitjà del fruit (la taronja) i una tercera a través de la fulla (el petitgrain).

Al final de l’acte, tots els representants institucionals van brindar per l’èxit del Maridatge amb un licor de tarongello artesanal destil·lat per la sommelier Núria Cruelles.