El “Maridatge dels Sentits” aspira a convertir-se en la fira sensorial del Maresme

 

En només dues edicions el concurs de perfumeria “Mouillette d’Argent” s’ha convertit en una trobada de referència internacional per als perfumistes. El marc en el qual va nèixer, la Fira del Maridatge dels Sentits que impulsa el municipi de Teià, aspira ara a traspassar les fronteres locals i convertir-se en la fira sensorial del Maresme perquè, segons ha dit l’alcalde Andreu Bosch, “hem de teixit complicitats que ens permetin singularitzar-nos com a territori i aquest és un esdeveniment que harmonitza elements propis dels nostres municipis com el perfum, les flors i la gastronomia”. La tercera edició del Maridatge dels Sentits, que se celebrarà del 30 d’abril al 5 de maig, s’ha presentat avui a la seu del Consell Comarcal del Maresme.

El president del Consorci de Turisme i vicepresident del Consell Comarcal, Joaquim Arnó, comparteix aquest objectiu “hem de ser capaços de visualitzar la comarca com un sol ens, promoure activitats que ens aportin valor i treballar plegats per enfortir la nostra singularitat”. En aquesta línia de reforçar els valors del territori, el Consorci d’Enoturisme DO Alella tindrà un paper destacat donant a conèixer els vins de la comarca. El seu president i alcalde d’Alella, Andreu Franciso, ha avançat que la DO Alella vol implicar-se més en aquelles activitats comarcals que contribueixin a promocionar i posiconar el Maresme.

El Maridatge dels Sentits és un festival que permet aquesta expansió territorial tota vegada que fa entrar en joc tres elements molt arrelats en els municipis del sud de la comarca: la perfumeria, les flors i la gastronomia.

Durant una setmana, el municipi de Teià es vesteix de gala i convida tothom a gaudir d’experiències sensorials úniques a partir d’un ampli programa d’activitats que inlou maridatges i degustacions, exposicions, tallers, passejades… i d’altres propostes que podeu consultar en AQUEST PROGRAMA 

Aquesta tercera edició, que se celebrarà del 30 d’abril al 5 de maig, tindrà com a fil conductor les flors blanques i el gessamí.  Justament és el gessamí la flor triada com a nota olfactiva del II Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent. hi participaran 25 perfumistes de 9 països i 3 continents. Les seves creacions se sotmetran a la valoració d’un jurat d’experts, però també a la del públic que podrà ensumar les essències presentades a concurs. 

El Maresme, en paraules de la perfumista Irene Gisbert, responsable d’Ainea Perfums i impulsora del Concurs Internacional, és “la Provença de Catalunya. Disposem de perfumistes reconeguts, importants empreses d’envasos i packaging i una indiscutible tradició floral que ens posiciona com a territori atractiu per al desenvolupament del sector de la perfumeria i la cosmètica”.