El Masnou acull la VII Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme

 
El proper dissabte, 26 d’octubre, se celebrarà al Masnou la VII Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme que aquest any girarà entorn “La Guerra de Successió i les seves conseqüències: el S. XVIII al Maresme“. La trobada, que compta amb el suport del Consell Comarcal i de l’Arxiu Comarcal de Mataró, es farà a la Biblioteca Pública Joan Coromines. La Jornada comptarà, entre d’altres, amb una conferència del director del Museu d’Història de Catalunya, Agustí Alcoberro.

PROGRAMA:

9-9:30h.- Rebuda dels participants i lliurament de les acreditacions

9:30h.- Inauguració de la jornada a càrrec de Jaume Oliveras i Maristany, regidor de Cultura i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament del Masnou.

9:45h.- Julià Lladó (1928-2013). In memoriam a càrrec de Rosa Almuzara, directora de l’Arxiu Comarcal del Maresme i d’Enric Subiñà, president del Centre d’estudis Argentonins Jaume Clavell

10:00h.- Ponència inaugural: “La Guera de Successió al Maresme, una visió econòmica“, a càrrec de l’historiador Benet Oliva.

10:15h.- Comunicacions

11.00h.- Pausa i cafè

11:30h.- Comunicacions. Debat i conclusions de la VII Trobada

13:15h.- Conferència: “La Guerra de Successió a Catalunya“, a càrrec d’Agustí Alcoberro, director del Museu d’Història de Catalunya.

14:15h.- Cloenda.

14:30h.- Dinar

16:30h.- Visita teatralitzada al Museu Municipal de Nàutica del Masnou a càrrec del Grup d’Aficionats al Teatre (GAT)

 

Podeu descarregar-vos el díptic, clicant sobre la imatge:

 

 

Data: 2013-10-26

Lloc: Museu Municipal de Nàutica del Masnou (edifici Centre, sala polivalent de la Biblioteca Pública Joan Coromines)

Adreça: C/ de Josep Pujadas Truch, 1A. 08320 El Masnou

Ho organitza: Ajuntament del Masnou, Arxiu Comarcal del Maresme, Institut Ramon Muntaner i Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana