El president del CCM i el conseller delegat de Medi Ambient fan campanya per la tinença responsable d’animals

 
El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i el conseller delegat de Medi Ambient, Antoni Valls, han mantingut una reunió de treball al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD) del Maresme i han aprofitat per visitar les instal·lacions que acullen gossos i gats abandonats a 13 municipis del Maresme. El Centre, gestionat pel CCM des de la seva inauguració l’any 2006, compta amb unes instal·lacions modèliques al terme municipal d’Argentona.

Tant el president com el conseller delegat han felicitat els responsables tècnics del CAAD Maresme per la feina que realitzen i han valorat molt positivament la tasca de suport dels voluntaris i de l’Associació d’Amics del CAAD. “Malauradament, malgrat les campanyes de sensibilització, hi ha ciutadans que no han acabat d’entendre que una mascota no és una joguina i en un acte incívic l’abandonen a la seva sort. Per això són necessaris centres com aquest que recullen els gossos i gats del carrer i treballen pel seu benestar i per aconseguir que tinguin una nova llar” ha dit Miquel Àngel Martínez i Camarasa qui ha afegit que a l’any passen pel CAAD uns 600 animals. Gràcies a la feina dels professionals i dels voluntaris gairebé un 80% són donats en adopció.

Davant del problema que representen per a les administracions i per a la societat en general els animals abandonats, el president del CCM i el conseller delegat de Medi Ambient han fet una crida a la tinença responsable de mascotes. Els propietaris han de ser conscients de la responsabilitat que adquireixen en el moment que opten per tenir un animal de companyia.

El CAAD Maresme és un servei mancomunat que dóna servei als municipis de: Alella, Argentona, Malgrat de Mar, Montgat, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Tiana i Tordera.  A més de recollir animals i fomentar-ne la seva adopció, promou campanyes de sensibilització ciutadana en aquest sentit.