El president del Consell Comarcal demana a la Diputació participar en els programes de foment de l’ocupació

 

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha mantingut una reunió amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, a qui ha traspassat la voluntat de l’administració comarcal de participar en els programes complementaris de foment de l’ocupació i suport a la integració social que promou l’entitat provincial.

Miquel Àngel Martínez ha defensat la conveniència d’estendre als consells comarcals la participació en aquest i altres programes, d’entrada reservats per als ajuntaments, per ampliar la seva efectivitat i afavorir una major creació d’ocupació. El president del CCM ha recordat que el Maresme és la quarta comarca amb més població (concentra el 5,85% del total) i, a la vegada té una taxa d’atur superior a la provincial i a la catalana. Una realitat que preocupa a les administracions locals i comarcal.

La reunió, en la qual s’ha fet palesa la bona predisposició a la col·laboració interadministrativa, ha servit també per fer un intercanvi d’opinions sobre el finançament dels consells comarcals que, al ser marcadament finalistes, deixen poc marge de maniobra a les administracions comarcals.