El programa “Joves per l’Ocupació” comença a caminar

 

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha donat la benvinguda als joves que avui han començat la part formativa del programa “Joves per l’Ocupació” que gestiona el CCM. En aquesta edició, els joves participants rebran formació i podran realitzar pràctiques en dos sectors d’activitat: sanitat i comerç i, concretament, en dues de les especialitzacions laborals més demandades: zelador/a sanitari/ària i auxiliar de magatzem i comerç.

Els 40 joves participants rebran formació professional de 300 hores i realitzaran 80 hores de pràctiques no laborals amb l’objectiu que quan finalitzin estiguin plenament preparats per trobar feina en aquestes activitats.

 
L’apartat formatiu ha començat avui per als alumnes d’auxiliar de magatzem. El grup que s’especialitzarà com a zeladors/es iniciarà les classes el dijous 7 d’abril.

En aquesta primera sessió, el president del CCM ha encoratjat els joves a aprofitar el seu pas per aquest programa que té com a objectiu millorar les competències laborals dels participants i els ha desitjat molta sort en la seva inserció en el mercat laboral.

El programa, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb fons provinents dels Pressupostos Generals de l’Estat i del Fons Social Europeu, està adreçat a persones joves d’entre 16 i 24 anys (fins els 30 anys en el cas de persones amb certificat de discapacitat igual o superior al 33%) que es trobin a l’atur, tinguin una baixa qualificació o hagin abandonat el sistema educatiu. És indispensable, però, que estiguin inscrits com a demandants d’ocupació i apuntats al Registre de Garantia Juvenil.