El Servei de Mobilitat internacional Jove del Maresme es consolida

 

Joves, ajuntaments, Generalitat, Diputació i Consell Comarcal han coincidit a assegurar la importància de disposar al Maresme d’un Servei de Mobilitat Internacional per a Joves que els ajudi a emprendre una experiència d’èxit a l’estranger ja sigui en l’àmbit dels intercanvis, la formació, el voluntariat o la recerca de feina. Dimecres a la nit es va fer a l’espai Can Jorba de Vilassar de Mar un acte que va aplegar responsables de diferents administracions, entitats i joves que van explicar les seves vivències. Tots van aplaudir la conveniència de treballar plegats i aportant sinèrgies que enriqueixen el Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme que, coordinat pel CCM, compta amb la implicació de 19 ajuntaments de la comarca.

Es va iniciar el 2012 amb 8 ajuntaments i ja en són 19. Això ja dóna una idea de la necessitat que hi havia a la comarca de disposar d’un servei d’assessorament per aquells joves que volen marxar a l’estranger. En aquest temps, s’han habilitat oficines d’atenció presencials a Malgrat de Mar, Mataró i Vilassar de Mar, mensualment s’edita un butlletí amb totes les ofertes disponibles i s’ha dut a terme un primer intercanvi internacional que els joves participants valoren molt positivament. Ara, és el moment d’expandir el servei per tal que sigui més conegut entre els joves.

 
En aquesta línia de treball s’han fet uns panells informatius i molt didàctics que, en format exposició i amb el títol Create’n’Share (crea i comparteix), anirà recorrent aquells municipis que ho sol·licitin. De moment, es pot veure a Vilassar de Mar.  A més, s’ha fet una col·lecció audiovisual de 9 vídeos de petit format que presenten les diferents opcions de mobilitat internacional i que s’aniran publicant en les properes setmanes. Aquests recursos contribuiran a donar una visió global de totes les alternatives de les què disposen els joves per viatjar a l’estranger tot enriquint les seves vivències personals, educatives i professionals.

A banda de l’experiència que els joves participants en el primer intercanvi internacional del Maresme van explicar, a l’acte celebrat a Can Jorba, van intervenir el regidor de Joventut de Vilassar de Mar, Jordi Tàpies, el primer Tinent d’Alcalde, Joan Roca;  la Consellera delegada de Joventut, Blanca Arbell; el Director General de Joventut de la Generalitat, Antoni Reig; la Diputada delegada d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona.

Els municipis que integren aquest Servei de Mobilitat Internacional per a joves són: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Podeu visionar imatges de l’acte, CLICANT AQUÍ