El Servei de Mobilitat Internacional Jove

El servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme és un projecte impulsat pels ajuntaments d’Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, El Masnou, Mataró, Montgat, Òrrius, Palafolls, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tiana, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar amb el suport i coordinació del Consell Comarcal del Maresme

En què consisteix

El Sevei de Mobilitat Internacional Jove vol ser punt de referència per a aquelles persones joves que volen fer una estada a l’estranger, sigui per a ampliar estudis, per a treballar, fer intercanvis o estades solidàries.

Des del Servei d’ofereix:

  • Informació, orientació i assessorament sobre les opcions que les persones joves tenen al teu abast per fer una estada en un altre país. Les persones interessades reben informació personalitzada a l’Assessoria Presencial, on una professional especialitzada en mobilitat internacional per a joves facilita informació ajuda a concretar i donar forma i donar forma als projectes de cada jove. També facilita informació dels aspectes més transversals i pràctics de la mobilitat en un país concret (visats, DNI, allotjament, prestació d’atur, seguretat social, impostos, xarxes de suport, etc.).
  • Oferta periòdica de tallers i formacions grupals sobre temes concrets relacionats amb la mobilitat internacional dels i les joves.
  • Butlletí Mensual de Mobilitat Internacional jove, amb notícies i informacions de projectes i oportunitats concretes per fer una estada en una altre país. 

Si voleu fer una estada en un altre país, teniu un ampli ventall d’opcions i possibilitats. Destaquem:

  • Realitzar estudis a l’estranger.
  • Treballar amb una feina qualificada o no qualificada, de curta o de llarga durada, en un país o sector concret, etc.
  • Realitzar estades amb beques de pràctiques o investigació.
  • Realitzar estades solidàries i de voluntariat (voluntariat europeu, camps de treball, etc.)
  • Participar en projectes juvenils (intercanvis, formacions internacionals, etc.)

Com accedir al Servei?

A través dels Punts d’Informació Jove municipal