Els bolets i els calamars comparteixen cuina al Maresme

  


Durant aquest mes d’octubre, els calamars i els bolets són les estrelles dels fogons del Maresme, una comarca que es comença a posicionar per la seva bona cuina i pels productes alimentaris de qualitat. De fet, les fires gastronòmiques s’han convertit, en els darrers anys, en un dels principals atractius de la destinació Costa de Barcelona-Maresme per al turisme de proximitat.


 

Clic aquí per a pdf


Els municipis d’Arenys de Mar, Argentona, Caldes d’Estrac, Canet de Mar i Sant Vicenç de Montalt participen a les XIV Jornades gastronòmiques del Calamarenys. Una quinzena de restaurants d’aquests municipis ofereixen fins el 31 d’octubre menús especials que giren a l’entorn del calamar. Aquestes jornades gastronòmiques incorporen tot un seguit d’activitats complementàries : Subhasta pública de peix a la sala polivalent del Calisay fins el 17 d’octubre (a les 12.00h) Exposició d’arts de pesca artesanal fins el 19 d’octubre a la sala polivalent del Calisay. Concurs de plats cuinats adreçat a no professional del sector de la restauració. El 25 d’octubre a la sala polivalent del Calisay. Cuina al mercat municipal. El dijous29 d’octubre a les 11.00h elaboració d’una recepta de cuina amb el calamar com a ingredient principal. 100 restaurants amb la Cuina del Bolet Els municipis d’Argentona, Cabrils, Dosrius, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana i Vilassar de Dalt participen a l’edició 2009 de la Cuina del bolet del Maresme. Cada municipi ha programat diverses activitats a l’entorn del món micològic: exposicions, fires, degustacions, mostres, sortides…etc. En aquesta edició hi col·laboren a l’entorn d’un centenar de restaurants que ofereixen plats especials cuinats amb bolets i diverses pastisseries que han començat a incorporar el bolet a les seves especialitats. El Consorci de Promoció Turística del Maresme col·labora en la difusió de les Jornades gastronòmiques Calamarenys i de la cuina del bolet. S’han editat fulletons informatius d’aquestes dues activitats de promoció de la cuina del Maresme que podeu trobar a les oficines municipals dels ajuntaments participants. També hi podeu accedir on-line clicant sobre les imatges:

 

Clic aquí per a pdf


 

Clic aquí per a pdf