Els contertulis del “Divendres” fan la ruta de la Riera

Els “rierencs” comencen a visitar el Maresme per conèixer els principals escenaris naturals on es desenvolupa la telesèrie de TV3 “La Riera”. La ruta del passat dissabte va comptar amb la presència dels contertulis que els divendres desvetllen a TV3 els secrets que es couen als fogons de la Riera.


Pep Anton Muñoz, l’àvia Remei, David Balaguer, Ana Boadas i Pere Mas van acompanyar els fans de la Riera en la ruta per Mataró, Arenys de Mar i Sant Pol de Mar, principals municipis del Maresme on té lloc la trama de la telesèrie i que es visiten en la ruta guiada.  
 En el programa del divendres vinent, 1 d’abril, es podrà veure el resultat de les gravacions que es van fer a Can Ribot degustant maduixes de la vallalta i neules d’estiu de Can Graupera (neules farcides de maduixa de la vallalta) acompanyades de cava Laietà Iluro Rossé de bodegues Alta Alella.També la visita al cementiri de Sinera d’Arenys de Mar i al port d’aquesta població; i el “show cooking” (cuina en directe) que s’ofereix a l’Escola Hostaleria i Turisme de Sant Pol on els visitants van rebre una visita inesperada:’Espartac Peran i mossèn Bernat (Albert Triola)

La ruta de la Riera
La ruta de la Riera és una iniciativa del Consell Comarcal del Maresme i del Consorci de Promoció Turística que vol atreure visitants de proximitat. La ruta dura tot un dia i costa 36 euros. Les sortides es van alternant entre Barcelona i Mataró en funció de la procedència dels inscrits. A més de la visita als principals escenaris de La Riera, inclou el dinar a l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme, on a més s’assisteix a un show cooking (cuina en directe) d’un plat de La Riera.  El menú que serveix l’Escola d’Hostaleria va canviant per incorporar-hi els productes de temporada del Maresme, una comarca coneguda per la seva qualitat gastronòmica basada en productes propis (pesols, maduixes, calamars, mongetes del ganxet…. i en general una variada gamma de productes de l’horta).

També els recorreguts aniran canviant per incorporar nous escenaris d’acord a l’evolució de la trama de la telesèrie. Per veure el programa en detall i les novetats es pot visitar www.rutalariera.cat

Les persones interessades es poden apuntar i/o demanar més informació, trucant al telèfon 902 65 66 13 o enviant un correu electrònic a: rutalariera@serhstourism.com.

La ruta al teu aire
A banda de la ruta guiada, el Consell Comarcal del Maresme, amb el suport del Consorci de Turisme, ACESA i Rodalies Catalunya, proposa als interessats poder fer la ruta “al teu aire” i amb aquest objectiu s’ha editat un mapa-fullet amb les indicacions dels llocs més emblemàtics.

Aquesta iniciativa també compta amb la col·laboració del consorci DO Alella, Alta Alella, Roura, Comerç Mataró Centre, Serhs tourism, l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol, el Consorci per a la Normalització Lingüística i SR Associats, així com els següents restaurants i pastisseries:
Arenys de Mar: els restaurants CNAM (Club Nàutic Arenys de Mar), Pòsit, Portinyol, Sa Voga, El Turó i la pastisseria Danés.
Mataró: els restaurants Auto D’Ara, Bocca, Caminetto, El Pati dels Musclos, El Racó del Jabugo, La Cuisine, URI, i les pastisseries Can Miracle, Oms i Uñó.
Sant Pol de Mar: els restaurants Can Tinco, El Sot del Morer, l’Hotel Gran Sol i la pastisseria Sauleda.

Per veure el detall de les propostes, cliqueu sobre la imatge: