Els tomàquets del Maresme reivindiquen el seu lloc a la cuina i a la taula

  


El tomàquet agafa un protagonisme principal a l’horta maresmenca quan arriba la calor. Al mercat tenim a l’abast diverses varietats de diferents procedències, però els conreuats al Maresme ja s’han fet un lloc destacat dins de les preferències dels consumidors. Les 6es Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme reforcen la qualitat i el gust dels nostres tomàquets i atorguen a aquest producte un paper preferent a la cuina i a la taula.


Cru o cuinat, el tomàquet és un producte indispensable a la cuina durant tot l’any, però molt més a l’estiu, en plena temporada productiva. Del 15 de juliol al 28 d’agost, la seixantena de restaurants que participen en la promoció del tomàquet conreuat al Maresme a tavés de la sisena edició de les jornades gastronòmiques dedicaques a aquest producte, sorprendran els clients amb plats propis que ressalten el gust i la qualitat del tomàquet del Maresme. Les Jornades, que es van presentar ahir a Cabrils, volen establir un vincle directe entre el sector productiu comarcal, la restauració i el consumidor final. Amb aquesta filosofia, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Maresme, que han finançat l’edició del fulletó informatiu, promocionen els productors (28 pagesos de 12 municipis), la seixantena de restauradors dels 12 municipis que hi participen i ofereixen al consumidor una recepta per experimentar a la cuina (tomàquet confitat amb sopeta de mozzarela, anxoves, crostonets de pa i gelat d’oliva negra). Els productors maresmencs de tomàquet es troben a: Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta i Vilassar de Mar. Pel que fa als restaurants, oferiran plats especials de tomàquets del Maresme, establiments de: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Dalt. El turisme gastronòmic Costa de Barcelona-Maresme ja és coneguda dins del turisme de proximitat com a destinació gastronòmica que es pot visitar al llarg de tot l’any per la seva riquesa culinària i la varietat de productes de qualitat autòctons que promociona amb més de 50 jornades gastronòmiques. L’afluència de visitants atrets per la cultura culinària és una bona oportunitat per promocionar els atractius que té cada població i el conjunt de la comarca. És per això que l’opuscle editat pel Consorci de Turisme per promocionar les Jornades del Tomàquet incorpora un apartat amb visites recomanades al municipi.
Podeu accedir al fulletó de les 6es Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme, clicant sobre la imatge:
 

Clic aquí per a pdf