Els visitans de la Fira de Calella podran fer un tast de productes artesanals de la comarca a l’espai “El rebost del Maresme”

  


El projecte “Productes de la Terra-Artesania Alimentària” que impulsa el Consell Comarcal del Maresme per donar a conèixer els aliments de qualitat de la comarca i ajudar en la seva comercialització dóna un nou pas a la Fira de Calella. Els visitants podran fer un tastet dels productes aportats pels expositors a l’espai anomentat El rebost del Maresme. El sistema serà similar al què s’aplica a les fires gastronòmiques. Els visitants podran adquirir 5 tiquets per 6 euros que podran bescanviar pels productes alimentaris que desitgin degustar.


La Fira de Calella i L’Alt Maresme s’inaugurarà divendres 25 de setembre i romandrà oberta al públic fins diumenge, 27 de setembre. Com ja es va fer a l´edició de l’any passat, els artesans maresmencs inclosos en el projecte “Productes de la Terra-Artesania Alimentària” tindran un espai central on poder donar a conèixer als visitants els productes que elaboren i comercialitzen. La novetat és que a més de poder-los adquirin, podran fer-ne un tastet. El Rebost del Maresme estarà situat entre els estands del costat mar i els de muntanya a tocar de la ludoteca. Hi haurà un espai equipat amb taules altes per facilitar la degustació dels vins, formatges, embotits, pans i pastisseria que s’oferirà. En total hi haurà 8 expositors de productes de la terra: Forn de pa “Can Puig” (Arenys de Munt): torradetes, coca de vidre, barquets….
Casa Graupera (Mataró): neules
L’Anxoveta (El Masnou): anxoves, seitons amb vinagre….
Can Martri (Sant Cebrià de Vallalta): elaborats de carn
Món dolç (Sant Cebrià de Vallalta): maduixes i pastissos de maduixa del Maresme
Alta Alella (Tiana): vins i caves
Forn Can Ricastell (Tordera): pans ecològics i de llavors
Formatges Can Pujol (Vilassar de Dalt): formatges El Consell Comarcal del Maresme, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments, està incentivant la participació dels productors i artesans comarcals a les nombroses fires comercials i gastronòmiques que es realitzen en el nostre territori. L’objectiu és donar a conèixer els productes alimentaris de qualitat que s’elaboren a casa nostra i millorar la seva comercialització. És un projecte que va començar la primavera del 2008 amb l’elaboració d’un cens de productors i artesans de la comarca i el mes de febrer d’aquest any es va editar el
Catàleg de productes de la terra i artesania alimentària del Maresme
.