Emprenedors i emprenedores  explicaran al jovent com una idea es pot transformar en negoci d’èxit

I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme se celebrarà el 20 de març

 

Les claus de l’emprenedoria, segons el Llibre Blanc de la Iniciativa Emprenedora a Espanya, són: el foment de la cultura emprenedora, l’establiment d’una formació escolar en questa matèria i la millora de l’accés al finançament per iniciar nous projectes. El Consell Comarcal vol contribuir, en la mesura de les seves possibilitats, a sentar les bases perquè en el present i, en un futur molt proper, el Maresme destaqui com a territori emprenedor. És per això que una de les principals línies d’actuació és la de l’acostament  del jovent a l’ampli ventall d’alternatives que ofereix l’autoocupació. El I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme que se celebrarà el 20 de març serà una finestra oberta al món de les idees transformades en negoci.

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez; el vicepresident segon, Diego Sánchez, i el conseller delegat de Promoció Econòmica, José Manuel López, han presentat avui les línies generals del I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme que se celebrarà el 20 de març al Teatre Monumental de Mataró. El Fòrum vol transmetre,a partir de l’experiència personal d’emprenedors i emprenedores d’èxit, que l’autoocupació és una oportunitat laboral real, de present i de molt de futur. Cal destacar que les darreres dades oficials apunten que els joves d’entre 18 i 34 anys representen el 50% del total de nous emprenedors.

El Fòrum és un pas més que dóna el Consell Comarcal per acostar el jovent al món de la iniciativa emprenedora. Des de 2010 està oferint als instituts i centres d’ensenyament del Maresme tallers formatius encaminats a fomentar la creativitat i les idees de negoci entre els adolescents. Ara, seran els propis emprenedors i emprenedores els que explicaran en viu i en directe la seva experiència. El projecte adreçat especialment als estudiants de secundària, de cicles formatius, universitaris i joves de fins a 30 anys, té el suport del programa “Emprendemos Juntos” del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, del Fons Social Europeu i de la Diputació de Barcelona. 

L’entrada és gratuïta, però cal inscripció  prèvia que  es pot fer al web del servei comarcal d’empenedoria a nivell de grup (en el cas dels instituts i centres educatius) o individual.

“Sí, ho puc fer! “

Al llarg de tot el matí desfilaran per l’escenari del Teatre Monumental joves que un dia van tenir una idea i que ara són empresaris d’èxit. És el cas del català  Xavier Verdaguer que amb 12 anys va guanyar el concurs “Joc de Ciència” de TV3 amb la invenció d’un pluviógraf i als 25 es va llençar al món de l’emprenedoria. Ha creat diferents empreses dins l’àmbit de la innovació tecnològica, una de les darreres “Innovalley, Inc”, situada al Silicon Valley de Califòrnia, que desenvolupa roba intel·ligent fusionant creativatat de Barcelona amb tecnologia americana de darrera generació. Verdaguer vindà des dels Estats Units per explicar les seves experiències al I Fòrum de Joves ‘Emprenedors del Maresme.

També ho farà Víctor Guixer, un jove emprenedor musical que amb 19 anys ha aconseguit fer-se un lloc molt destacat dins el món de la producció musical i els DJ. Aquest barceloní ha sabut convertir la seva passió en el seu treball. L’alumna de l’EUM, Sara Giménez, acostarà els assistents a l’emprenedoria social. Giménez ha estat seleccionada pel programa Yuzz i rebrà assessorament per tirar endavant un projecte que permet a les persones sordes viatjar sense barreres comunicatives. 

Per la seva banda, el president de l’Associació independent de Joves Empresaris de Catalunya, Marc Bonavia, encoratjarà els joves amb idees a fer bandera del “Sí, ho puc fer” i intentar transformar en realitat els seus projectes.

El programa encara no està tancat, però les medallistes olímpiques de waterpolo Marta Bach i Roser Tarragó, exemples de l’esforç que comporta lluitar pel somni de qualsevol esportista han confirmat la seva assistència i també es pot avançar la col·laboració de TecnoCampus Mataró-Maresme

El I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme té el suport de: