Es constitueix el Consorci públic de TDT de Mataró-Baix Maresme

13 ajuntaments del Baix Maresme i el Consell Comarcal han constituit el primer dels dos consorcis públics de Televisió Digital Terrestre (TDT) que tindrà el Maresme. Aquest consorci ha estat promogut pels ajuntaments de: Mataró, El Masnou, Argentona, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Vilassar de Dalt, Tiana, Teià, Cabrils, Sant Vicenç de Montalt, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac i el Consell Comarcal del Maresme.


A l’acte de constitució, que s’ha fet a Mataró, també s’han acordat els organs de govern del Consorci que estarà presidit per Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró, i tindrà 5 vice-presidències que seran ocupades pels alcaldes de Cabrils, Manuel Pérez (CiU); Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas (GEVD); Sant Andreu de Llavaneres, Víctor Ros (PP); i Alella, Andreu Francisco (ERC). La cinquena vice-presidència queda vacant en previsió que altres ens vulguin incorporar-se més endavant. El director del Consorci serà Jordi Marin.

La participació percentual de cada un dels membres, establerta sota el criteri del nombre de població de cada municipi és la següent: Mataró participa amb un 51,32 %, El Masnou amb un 9,44%, Argentona amb un 4,78%, Premià de Dalt amb un 4,30%, Sant Andreu de Llavaneres amb un 4,16 %, Vilassar de Dalt amb un 3,83%, Tiana amb un 3,12%, Teià amb un 2,57%, Cabrils amb un 2,51%, Sant Vicenç de Montalt amb un 2,09%, Cabrera de Mar amb un 1,81% i Caldes d’Estrac amb un 1,10%. El Consell Comarcal aportarà un 5%.