És temps de… pèsols

La cuina del pèsol del Maresme es pot degustar fins el 2 de maig

  


Ja s’ha donat el tret de sortida i l’anomenada perla verda, el pèsol, torna a ser l’ingredient principal dels fogons i les taules d’un bon nombre de restaurants de Cabrils, Mataró, Vilassar de Mar i Sant Andreu de Llavaneres. Aquests 4 municipis participen a l’edició 2010 de la cuina del pèsol del Maresme.


El Maresme és una de les grans hortes del país i la qualitat dels seus productes fa les delícies dels cuiners que constantment inventen nous plats o reinventen els ja tradicionals a partir dels productes de qualitat que dóna la nostra terra i el nostre mar. Productes de qualitat i professionalitat del món de la restauració han fet que Costa de Barcelona-Maresme es comenci a conèixer com a una important destinació turística gastronòmica. De fet, al llarg de l’any se celebren més de 50 mostres o jornades gastronòmiques. La cuina del pèsol és la que dóna la benvinguda a la primavera. L’edició d’aquest any vol reivindicar l’estret lligam que ha d’haver-hi entre la restauració d’un territori i els productes alimentaris de qualitat que s’hi produeixen. És per això que el projecte Productes de la terra. Maresme, que impulsa el Consell Comarcal, s’ha incorporat al fullet promocional de la cuina del pèsol del Maresme que edita el Consorci de Promoció Turística. La publicació, a més de recollir la programació i els restaurants de cada municipi que hi partipen, també promociona els productors de pèsol. 4 municipis: Cabrils, Mataró, Vilassar de Mar i Sant Andreu de LLavaneres inclouen les seves jornades gastronòmiques dins l’eslògan genèric de la cuina del pèsol al Maresme 2010: Les Jornades Gastronòmiques del Pèsol a Cabrils se celebren del 12 de març al 25 d’abril. Hi participen 12 restaurants.
-Les XIII Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró Pèsols amb sèpia i patates se celebren a la capital del Maresme entre el 12 de març i el 30 d’abril. Hi participen 21 restaurants
-Les II Jornades del Pèsol a Vilassar de Mar tindran lloc de l’1 al 30 d’abril. Hi participen 6 restaurants.
-L’11a Mostra Gastronòmica del Pèsol a Llavaneres se celebrarà del 2 d’abril al 2 de maig. Hi participen 15 restaurants. A Sant Andreu de Llavaneres també celebra la Festa del Pèsol. Inicialment estava prevista del 8 a l’11 d’abril, però s’ha retardat i es celebrarà del 22 al 25 d’abril.
Podeu veure el programa sencer, clicant sobre la imatge:
 

Clic aquí per a pdf