Hostaleria, comerç i activitats administratives fan créixer l’atur al Maresme

 

Tercer mes de pujada de les xifres d’atur al Maresme. El passat octubre, 1.064 maresmencs i maresmenques es van inscriure a les oficines de trebal com a demandants de feina. Amb aquest incement, el total de persones aturades a la comarca s’eleva a 26.627, una xifra similar a la registrada el mes de desembre de 2009. Les seccions econòmiques que concentren aquest increment són les vinculades a l’hostaleria (+566), les activitats administratives i serveis asuxiliars (+168) i el comerç a l’engròs i detall (+127).

Les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal indiquen que l’increment de l’atur ha afectat a tots els grups d’edat i a tots els sectors econòmics. La única variable en la qual es registra un descens és entre el col·lectiu masculí del grup SOA (sense ocupació anterior).

A nivell percentual la pèrdua de llocs de treball la lidera l’agricultura amb un 15,90%. Segeuix el sector serveis amb un increment del 5,23%, col·lectiu SOA (1,44%), indústria (1,27%) i construcció (0,44%).

Per municipis, només s’ha registrat una caigua de l’atur a 5: Montgat, Òrrius, Sant Iscle de Vallalta, Teià i Tiana.

En aquesta infografia interactiva podeu ampliar informació: