III Trobada d´entitats de recerca local i comarcal del Maresme

Aquesta tercera edició de la trobada d’entitats de recerca local i comarcal del Maresme se centrarà en el patrimoni funerari a la comarca a partir de les ponències:
  • “Les orientacions dels dòlmens catalans” a càrrec d’Oriol Font i Cot
  • “La crisis de mortalitat al Maresme: cronologia, intensitat i abast geogràfic”a càrrec d’Alexandra Capdevila i Muntadas.


Tot seguit, es presentaran onze comunicacions  lliurades per estudiosos de la comarca; i es donaran a conèixer les entitats: el Grup Búnquers d´Arenys i la Fundació Ernest Lluch.

Després del dinar hi haurà una visita cultural al cementiri Municipal de Vilassar de Mar i al Museu de la Mina Vella.

Amb aquesta tercera edició, es consoliden les jornades anuals de trobades dels estudiosos, que es van iniciar a l´Arxiu Comarcal de Mataró, per tal que els centres d´estudis locals puguin  donar a conèixer els projectes que duen a terme. L’objectiu és  poder tenir un coneixement global de les activitats que es duen a terme al conjunt del Maresme i, també, poder realitzar un intercanvi de publicacions locals.

La seu amfitriona de la present edició és Vilassar de Mar.

Ha estat possible, gràcies al suport rebut de: Caixa Laietana, Consell Comarcal del Maresme, Ajuntament de Vilassar de Mar i Cabré Junqueras S.A. serveis funeraris, PFB serveis funeraris; i a la col·laboració de: Fundació Ernest Lluch, Centre d´Estudis Argentonins Jaume Clavell, Grup d´Història del Casal de Mataró, Centre d´Estudis de Sant Cebrià i iCatMedia.net.

Data: 2009-11-14

Lloc: Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar

Adreça: de 9:30h a 18:30h

Ho organitza: Centre d´Estudis Vilassarencs, Arxiu Comarcal de Mataró, Coordinadora de Centres d´Estudis de Parla Catalana i Institut Ramon Muntaner