Instal·lacions del CCM actuaran com a centre de logística en l’emmagatzematge i distribució dels aliments recollits durant el Gran Recapte

 
El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i la delegada al Maresme de la Fundació Banc dels Aliments, Núria Manté, han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual el CCM cedeix un local com a magatzem i centre de logística per al repartiment dels aliments recollits al Maresme en el Gran Recapte que es farà a Catalunya els dies 29 i 30 de novembre.

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte està impulsada pel Banc dels Aliments i el seu objectiu és informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país i afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs d’Aliments durant tot l’any.

Els dies 29 i 30 de novembre milers de voluntaris es mobilitzaran per recollir les donacions a diferents supermecats (podeu consultar el que teniu més proper CLICANT AQUÍ). Els principals aliments que es necessiten són llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils. Aquests són aliments d’alt valor nutritiu, bàsics en l’alimentació de les persones.

Mitjançant el conveni signat entre el Consell Comarcal i el Banc dels Aliments, tota la recollida que es faci al Maresme es guardarà en les instal·lacions del CCM des d’on s’anirà distribuint a les entitats de cada municipi que seran les encarregades de fer-los arribar a les famílies més necessitades. Aquesta és una novetat respecte a edicions anteriors en les quals es centralitzava l’emmagatzematge i distribució a Barcelona. Fent-ho a nivell comarcal, s’estalvien recursos i s’assegura una distribució més ràpida. Es calcula que el 4 de desembre estarà tot repartit.

Tant el Consell Comarcal com el Banc dels Aliments animen la població a participar els dies 29 i 30 de novembre e el Gran Recapte 2013.