Interferències del senyal televisiu a Arenys de Mar

L’Ajuntament d’Arenys de Mar està estudiant una solució per als problemes de recepció del senyal de televisió que pateixen alguns veïns de la vila als seus habitatges. Arran de les queixes veïnals, el consistori ha encarregat un informe tècnic per analitzar la situació. L’enginyer tècnic municipal, Joan Pascual, explica en aquest informe que el problema de les interferències del senyal televisiu s’agreuja a l’estiu perquè la calor i la proximitat del mar propicien la propagació d’ones.


La solució definitiva, segons l’enginyer tècnic municipal, és l’arribada de la televisió digital. Aconsella com a solució provisional que les antenes de la població s’orientin cap el Collsacreu, on hi ha el repetidor més proper, i que en cap cas mirin cap a la Torre de Collserola. Una de les causes de les interferències, afegeix el tècnic a l’informe, podria ser també la poca alçada de moltes edificacions. Finalment, conclou que, gairebé amb tota seguretat, un nou repetidor a Arenys de Mar crearia més interferències entre els veïns.

L’alcalde d’Arenys de Mar, Miquel Rubirola, comenta que l’informe està ara sobre la taula dels regidors de Comunicació, Benet Maimí, i d’Urbanisme, Lluís Blanchar, i que el pròxim pas serà elaborar una proposta per tractar de resoldre aquests problemes d’interferències.