Jornada: Els beneficis de l’economia circular per a l’empresariat del Maresme

 

L’economia circular és molt més que una moda. És una necessitat i un clam de la societat que cada vegada està més conscienciada de la necessitat de canviar hàbits i processos que aboquen el planeta a la destrucció. En aquest escenari, el model  produir-consumir-llençar està evolucionant cap a un sistema que prioritza l’aprofirtament de recursos i matèries primeres tot facilitant la seva reintroducció en el teixit productiu i la reducció a la mínima expressió de la generació de residus. Les empreses que sintonitzin amb aquest model milloraran la seva imatge de responsabilitat social corporativa i seran més competitives. Aquests i altres aspectes es posaran sobre la taula a la Jornada que es farà el proper 4 de desembre per explicar a les petites i mitjanes empreses del Maresme els beneficis que poden obtenir entrant en el circuit de l’economia circular. INSCRIPCIONS OBERTES

La jornada “Beneficis de l’Economia Circular per a la petita i mitjana empresa” vol trencar tòpics i visions simplistes que només vinculen aquest nou model productiu al reciclatge o a l’economia col·laborativa. És molt més i aquesta serà l’explicació que centrarà la primera part de la jornada que continuarà apropant les eines, projectes i ajuts que l’administració posa a disposició dels projectes basats en aquests tipus d’economia.

Tot seguit, es presentaran 4 exemples pràctics d’empreses de diferents sectors econòmics que basen el seu sistema sistema productiu en l’economia circular i finalitzarà la jornada amb un networking per posar en comú tots els dubtes i compartir experiències.

La Jornada, que tindrà lloc el 4 de desembre al Port Balís de Sant Andreu de LLavaneres serà presentada per l’alcalde de la població, Joan Mora i pel Vicepresident primer del Consell Comarcal del Maresme, Joaquim Arnó. La cloenda serà a càrrec de la consellera de Promoció Econòmica, Laura Martínez.