L’ACA ja té en marxa els treballs de trasllat del quadre elèctric del capdavall de la Riera d’Arenys de Mar

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de la Generalitat de Catalunya ja té en marxa els treballs de trasllat del quadre elèctric del tram final de la Riera. Els operaris hi treballen des de divendres. De moment, ja han obert una rassa paral·lela a la vorera que condueix cap al passeig, just davant d’on es trobava fins ara, i fins a l’estació de bombejament, que és on es col·locarà el quadre elèctric.


El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, Lluís Blanchar, recorda que s’ha pres aquesta decisió perquè el quadre estava en una zona inundable, al túnel que connecta la Riera i amb el port, i darrerament s’havia espatllat en vàries ocasions perquè, amb l’aigua de la pluja, es desconnectava i deixava de funcionar just quan més es necessitava. El regidor explica que s’ha decidit el canvi d’ubicació, no tant pensant en l’impacte visual, sinó en previsió de què l’ACA, finalment, estimi la instal·lació d’un sorrer i d’un dipòsit per al sobreeixidor del clavegueram, tal com ha demanat el consistori. Amb tot, la voluntat de l’Ajuntament i de l’ACA és minimitzar l’impacte visual del quadre elèctric, donant la màxima amplada i la mínima altura possible.

Responsables de l’ACA es van mostrar convençuts en la reunió de divendres passat que amb el trasllat del quadre elèctric quedaran resolts part dels problemes de la canalització del tram final de la Riera.