L’Agència Comarcal de l’Energia explica als futurs professionals del sector  el model d’eficiència energètica que impulsa al Maresme

 
Els professionals de l’Agència Comarcal de l’Energia (ACE) han explicat a alumnes de grau superior de l’Escola Tècnica XALOC de l’Hospitalet de Llobregat la necessitat de reduir les emissions de gassos d’efecte hivernacle i la d’apostar fermament per incrementar l’eficiència energètica. A la xerrada han assistit futurs professionals del sector energètic.

Els destinataris de la xerrada que ha fet l’ACE han sigut els alumnes que estan cursant el grau superior de manteniment d’instal·lacions tèrmiques i de fluids i els que estudien eficiència energètica i energia solar tèrmica.

Des de l’Agència Comarcal de l’Energia, servei que presta el Consell Comarcal del Maresme, es promou l’eficiència energètica dels municipis i es fomenta un consum responsable i sostenible per tal de reduir, tant el cost de la factura d’energia com els factors causants del canvi climàtic.

Per avançar en aquesta línia, l’Agència treballa amb 4 objectius estratègics:

1. Saber què consumim: Implantació d’un software de gestió energètica a cada municipi de la comarca que recull informació de consum. Les dades s’integren en un observatori energètic comarcal en xarxa, des d’on l’Agència treballa.

2. Comprar barata l´energia:  La contractació del subministrament d´energia (elèctrica, gas natural i gasoil) es realitza  través del sistema de compra agregada. La d’energia elèctrica es fa des de 2009. En els propers mesos s’aplicarà també aquest sistema a la compra de gas natural i de gasoil

3. Finançar les inversions que els municipis no poden assumir, a partir de contractes específics amb Empreses de Serveis Energètics (ESES)

4. Estalviar energia: Realització de PAES (Pla d’Acció d’Energia Sostenible) locals i proposant accions concretes que permetin assolir els compromisos d’eficiència energètica.