L’Ajuntament d’Arenys de Mar destinarà 397.215 euros a comprar sòl per a habitatge públic

L’alcalde d’Arenys de Mar, Miquel Rubirola, va signar ahir davant de notari, acompanyat del secretari municipal, la venda de tres finques municipals situades al Canyadell. Els diners de la venda, que s’ha fet mitjançant una subhasta pública i que puja a 397.215 euros, es destinaran ara a la compra de sòl urbà per fer-hi habitatge públic. L’alcalde destaca que els serveis tècnics municipals ja estan estudiant possibles ubicacions d’aquesta futura promoció i assenyala que és un bon moment per dissenyar-ho ja que el consistori està treballant en aquest moment en la redacció del nou pla general d’urbanisme.


Miquel Rubirola té pendent, d’altra banda, reunir-se pròximament amb la nova directora general d’Habitatge, Carme Trilla, que ara depèn de la conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, a mans del mataroní Salvador Milà. La vila està pendent ara de l’inici de la primera promoció pública d’habitatge social, que s’ha de construir al Pla dels Frares. També hi ha programada una promoció d’habitatge social al futur barri del Bareu, que en aquest cas és d’iniciativa privada.

Amb la compra que el govern municipal podrà efectuar amb la venda d’aquestes parcel·les -s’hi haurà de sumar l’alienació d’altres dues parcel·les: una al Canyadell i una altra al P-25, que ara estan a subhasta-, es podrà dissenyar una tercera promoció. En la reunió amb Trilla, Rubirola s’interessarà per l’inici de la promoció del Pla dels Frares i aprofitarà per comentar-li l’adquisició d’aquest nou solar per a futures promocions.