L´APLICACIÓ DE LA MUDAWANA MARROQUÍ A ESPANYA A LA LLUM DE LES NOVES NORMATIVES EN DRET INTERNACIONAL PRIVAT

Finalitzat

Objectius Informar sobre la possibilitat de l´aplicació del codi marroquí a l´Estat Espanyol a la vista de les noves normatives de Dret Internacional Privat. Contingut

En els darrers temps s´han aprovat o han entrat en vigor diferents normatives que afecten directament als procediments de família amb elements d´estrangeria i que modifiquen el panorama normatiu tradicional amb la introducció d´elements fins ara inexistents com l´elecció de la llei aplicable i que obliga a tots els operadors jurídics a replantejar alguns dels esquemes tradicionals.
Aquests canvis afecten especialment a la possibilitat d´aplicar la Mudawana (el Codi de la Família) Marroquí en el nostre territori a l´hora que serà més important que mai el coneixement de les lleis estrangeres ni que sigui de manera superficial per aconsellar als litigants en la seva possibilitat d´elecció de la llei aplicable.
El Servei d´Atenció i Informació a les Dones, del Consell Comarcal del Maresme (SIAD Maresme) està atenent, entre altres, a dones d´origen marroquí de la comarca. Aquestes dones plantegen necessitats jurídiques que se solucionen a base de la llei del seu país d´origen pel fet d´estar casades segons aquesta llei i mantenir la nacionalitat marroquina com a element definidor de la seva llei personal. A la hora de trobar-se en situacions de separació, divorci, guarda i custòdia, poligàmia,…les dones es troben dividides entre les lleis espanyoles en la matèria (codi civil) i la llei del seu país d´origen.
Tot això ens planteja la necessitat d´oferir informació i formació a professionals de la comarca que treballen amb aquest col•lectiu, així com a entitats de dones, sobre el codi de la família marroquí, els mecanismes de la seva aplicació aquí i els tractats i convenis internacionals existents en la matèria.
Després de la sessió informativa del dia 13 d´abril 2011, oferim un curs a més profunditat en el codi marroquí de la família i al seva aplicació a l´Estat Espanyol.

Professional que imparteix el curs
Anna Maria Vidal i Cardona: Doctora en dret i advocada especialitzada en dret internacional i estrangeria.

Públic Tots i totes les professionals de l´àmbit jurídic o que atenen a dones d´origen marroquí. Modalitat Presencial Horari De 16:30 a 18:30 Dates: Els dimarts 23 i 30 d´octubre i 06 de novembre Lloc Sala de plens del Consell Comarcal del Maresme, Plaça Miquel Biada, 1. Nombre de places 30 Requisits d’accés Les persones interessades han d’inscriure’s emplenant el formulari que trobaran aquí. Cost

El preu públic d’aquest curs és de 32 euros, segons l´Ordenança núm. 20 reguladora del Preu Públic per les accions formatives dirigides als ciutadans i gestionades pel Consell Comarcal del Maresme.

El full d’autoliquidació per tal de poder fer la transferència bancària es pot descarregar
CLICANT AQUÍ. S´ha de presentar el comprovant de pagament via fax,

És necessari incorporar el número identificador que se subministra en el moment de realitzar la inscripció. Si realitzeu la inscripció on-line, el número identificador és el que apareix en la pantalla de tramesa de sol•licitud.

Entitat que realitza la formació Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Maresme Programa Per llegir el programa de la formació, cliqueu aquí.