L’atur puja al Maresme en 1.009 persones, però interanualment es redueix un 1,86%

 
La xifra de persones desocupades al Maresme ha tornat a pujar. El mes d’octubre ha abocat a l’atur 1.009 persones més deixant una taxa d’atur comarcal del 17,5%. La dada positiva, segons el Report d’Atur mensual que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, és que l’índex interanual s’ha recuperat. Tenim un nivell d’atur un 1,86% més baix que fa un any.

Després de la pujada del mes d’octubre, el nombre de persones sense feina al Maresme és de 39.877. L’increment de la desocupació ha afectat tots els grups d’edat, amb més incidència absoluta en els col·lectius d’entre 30 i 44 anys i de  45 i més. I per sectors ha tingut una forta incidència en els serveis (963 persones) i menys en agricultura (76) i Sense Ocupació Anterior (31). En canvi, hi ha hagut un lleuger descens de l’atur entre els treballadors i treballadores de la indústria i de la construcció.

Pel que fa a grups d’edat, l’afectació ha estat en tots ells, sent el grup d’entre 30 i 44 anys i el de 45 i més els col·lectius on més ha colpejat l’augment de l’atur en xifres absolutes.

A nivell municipal només s’ha detectat un descens de l’atur a 5 poblacions: Cabrera de Mar, Cabrils, Montgat, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Mar.

Es mantenen per sota del 10% d’atur Cabrera de Mar (9,28%), Cabrils (9,32%) i Alella (9,44%). En canvi, superen el 20%: Pineda de Mar (22,80%), Mataró (22,02%) i Tordera (20,41%).

Fent la comparativa amb les dades de fa un any, el percentatge de població aturada s’ha reduit en 20 dels 30 municipis del Maresme: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, El Masnou, Mataró, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: