L’atur puja un 1% al Maresme durant el mes de gener

S’ha trencat la tendència dels darrers mesos i l’atur ha pujat al Maresme durant el mes de gener. Segons el Report d’atur publicat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, a aquest increment de la desocupació ha contribuit especialment el sector Serveis. La xifra total de persones sense feina s’ha incrementat en 364 a la comarca.

L’augment de l’atur no ha estat exclusiu del Maresme. També s’ha registrat una repuntada en la desocupació al conjunt de Catalunya i a la província. A nivell de percentatges, l’increment comptabilitzat al Maresme és de l’1%, superior al 0,99% de Barcelona, però inferior a l’1,18% de Catalunya.

Tot i aquest increment en la desocupació, la lectura interanual de les xifres és positiva. El Maresme té 628 persones desocupades menys que ara fa un any. El total d’aturats és de 36.497, 364 més que el desembre de 2014.

Aquest increment prové principalment del sector Serveis que ha registrat 407 nous desocupats. També hi ha hagut un increment de l’atur a l’agricultura amb 37 persones més sensefeina. En canvi, les xifres a la construcció han estat positives tota vegada que s’han rebaixat en 52 persones. També ho han estat a la indústria (26 menys) i al col·lectiu Sense Ocupació Anterior (SOA), 2 inscrits menys.

A l’àmbit local, s’han detectat tendències força diferents. L’atur puja a 16 municipis i baixa als 14 restants. Tots, menys Sant Iscle de Vallalta, registren un comportament positiu en la reducció de la taxa d’atur en la comparativa interanual, sent Cabrera de Mar, Teià i Dosrius els que han experimentat una baixada percentual més elevada. De fet, Cabrera de Mar és el municipi  que té la taxa d’atur més baixa del Maresme (el 7,56% davant el 16,05% de mitjana comarcal).

Pineda de Mar, Mataró i Tordera es mantenen com els tres municipis amb una taxa d’atur més elevada. En el cas de Pineda de Mar arriba al 21,89%, a Mataró és del 20,41% i a Tordera del 18,12%.  

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de gener publicat per l’Observatori de Desenvolupament Local: