L’índex de sinistralitat laboral al Maresme se situa lleugerament per sota del català i del de la província

 

Noticies positives pel que fa a la sinistralitat laboral. Segons les dades recollides per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el nombre d’accidents a la feina durant el segon trimestre de l’any s’ha reduït d’un 15,75% respecte al trimestre anterior. Una altra bona dada és que entre abril i juliol no es va registrar cap sinistre mortal i només 6 dels 631 accidents van ser de pronòstic greu.

L’índex de sinistralitat laboral al Maresme evoluciona positivament. Les dades corresponents al segon trimestre de l’any indiquen que la comarca té un índex d’accidents a la feina lleugerament inferior al de la província de Barcelona i al de Catalunya. Aquesta xifra és aliena a la situació econòmica tota vegada que relaciona el nombre d’accidents registrats per cada 100.000 afiliats al règim de la Seguretat Social.

Segons l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el Maresme se situa en els 753,34 accidents laborals per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social. Aquest paràmetre per la província de Barcelona és del 753,60 i pel conjunt de Catalunya del 768,22.

L’índex d’incidència per sectors reflecteix que és l’agricultura la que presenta un índex més elevat d’accidents laborals, seguit de la construcció, la indústria i els serveis.

Durant el segon semestre de 2012, es van registrar al Maresme 631 accidents laborals, el 67,35% dels quals els van patir homes (425 sinistres) i 206 dones (el 32,65%).

El 99,05% de les persones accidentades van estar pronosticades de lleus (625 treballadors) i només 6 (5 homes i 1 dona) van patir ferides greus.

Podeu ampliar aquesta informació consultant l’Informe de Sinistralitat Laboral del segon semestre de 2012, elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local, cliclant sobre la imatge: