L’Institut Català de les Dones atorga una subvenció de 12.000 euros al Servei de Suport als EBASP en violència domèstica

El president del Consell Comarcal del Maresme, Pere Almera i la presidenta de la Junta de Govern de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva han signat un conveni de col·laboració, segons el qual el CCM rebrà una subvenció de 12.000 euros per impulsar la feina que realitza el Servei de Suport als EBASP (Equips Bàsics d’Assistència Social Primària) en violència domèstica. Aquest servei dóna suport i recolzament als serveis socials dels ajuntaments de la comarca de menys de 20.000 habitants en l’atenció i seguiment dels casos de violència de gènere.


El Servei de Suport als EBASP en violència domèstica del Consell Comarcal del Maresme té un doble objectiu. D’una banda, posar a disposició dels professionals dels serveis socials tota la informació i els recursos necessaris per tal que puguin detectar, atendre i actuar quan detecten un cas de violència dins de l’àmbit familiar. I de l’altra, que tots els municipis disposin d’un Protocol d’Emergència Social en Violència Domèstica.

Des del Servei del Consell Comarcal també s’ha arribat a acords amb entitats per tal de disposar d’un centre d’acollida i donar suport jurídic i psicològic a les víctimes.

La subvenció rebuda per part de l’Institut Català de les Dones servirà per reforçar les línies d’actuació d’aquest Servei que està finançat pel CCM.