La guia turística i de serveis del Maresme ja es pot descarregar al telèfon mòbil

 


Quines activitats es poden fer al Maresme?, a on podem anar a dinar? quina oferta d’allotjament hi ha a cada municipi? Com puc arribar-hi? la resposta a aquestes i a d’altres preguntes ja les podem obtenir consultant, per telèfon mòbil, l’aplicatiu El Maresme al mòbil que ha posat en funcionament el Consorci de Promoció Turística.


Les noves tecnologies cada vegada ens aporten més canals per arribar al públic i un dels que es comença a desenvolupar darrerament és el servei web específic per a telefonia mòbil que permet a l’usuari accedir d’una manera interactiva, senzilla i ràpida a diversos continguts. El Consorci de Promoció Turística del Maresme no ha volgut desaprofitar aquest nou mitjà per poder divulgar i donar a conèixer els recursos de la comarca. Amb aquest objectiu ha creat una guia turística i de serveis que es descarrega al telèfon mòbil i que es pot consultar en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. A més, la informació es troba en cinc idiomes: català, castellà, francès, anglès i alemany. Segons ha explicat el president del Consorci de Promoció Turística, Josep Maria Juhé, aquest nou servei està pensat tant per als turistes que ens visiten com per als maresmencs i maresmenques que cerquen un servei concret en el seu municipi de residència o en altres localitats de la comarca. Com instal·lar el Maresme al meu mòbil? Hi ha diferents alternatives: 1.- Descàrrega SMS.- Cal enviar un sms amb la paraula “maresme” al 5195 (cost 0,15€ + IVA) i clickar l’enllaç que apareix a la pantalla. Un cop descarregada la guia, es demana a l’usuari quin és l’idioma que prefereix i quin model de telèfon mòbil utilitza.
2.-Descàrrega BLUETOOTH.- Cal activar el bluetooth en mode visible. Esperar uns segons i si està a la vora d’una emissora bluetooth (a la seu del Consorci de Promoció Turística, plaça Miquel Biada 1 de Mataró, n’hi ha una) apareixerà un missatge d’oferiment de la infomació del Maresme.
3.- Descàrrega URL.- Cal introduir l’adreça:
http://mobi.baturamobile.com/maresme
al navegador del mòbil (el cost econòmic dependrà de l’operadora) i realitzar la descàrrega. Amb independència del sistema que es faci servir, la guia queda guardada a “aplicacions”, “jocs”… en funció del model de telèfon mòbil. La presentació del servei Maresme al mòbil s’ ha estat a càrrec del president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Josep M. Juhé, la tècnica de turisme, Eva esplugas i del gerent de l’empresa Batura Mobile Solutions, Gotzon Arzelus