Més de 1.100 triatletes participaran en el III Challenge Costa de Barcelona-Maresme

La N-II entre Calella i El Masnou estarà tallada durant gairebé 12 hores

 
BRINDIS PEL III CHALLENGE COSTA DE BARCELONA-MARESME

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; la vicepresidenta 1ª del CCM, M. Isabel Ferreras; l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el regidor d’esports Xavier Arnijes, l’empresari calellenc Josep M. Corrales, el cap de cursa del Challenge, Agustí Pérez, el triatleta barceloní Marcel Zamora brinden perquè el triatló del diumenge torni a ser un éxit

En només tres edicions el Challenge Costa de Barcelona-Maresme s’ha consolidat com un dels referents europeus dels triatlons de llarga distància. Més de 1.100 triatletes internacionals, professionals i amateurs, competiran el proper diumenge 2 d’octubre amb l’objectiu de superar els seus propis reptes i rècords personals . El Challenge Costa de Barcelona-Maresme combina les disciplines de natació (3.800 metres), ciclisme (180 km) i cursa a peu (42,2 km).

Els 1.100 triatletes ja estan arribant a Calella, municipi central de sortida i arribada de les diferents proves esportives, per entrar en contacte amb els diferents circuits, principalment el de ciclisme que seguirà el recorregut de la carretera Nacional II entre Calella i El Masnou. Per facilitar la seguretat dels corredors i corredores, el diumenge es tallarà la circulació en aquesta via de comunicació entre les 7:30h i les 19:00h. El trànsit rodat s’anirà obrint en funció del desenvolupament de la cursa.

Els inscrits en aquesta tercera edició del Challenge Costa de Barcelona-Maresme provenen de 36 països. Els espanyols representen el 36% del total de triatletes. França, Regne Unit, Alemanya, Dinamarca, Itàlia, Suissa i Finlàndia són els països que més esportites aporten a aquesta tercera edició.


El món del triatló ha experimentat un important creixement a Catalunya i Espanya on s’ha multiplicat per 10 el nombre de competicions de triatló. No obstant això, el Challenge compta aquest any amb una participación immillorable. El nombre d’inscripcions ha augmentat en un 39% respecte a l’edició 2010.  

Gran duel pel pòdium
El Challenge Costa de Barcelona-Maresme és un triatló on conviuen professionals i aficionats a aquesta modalitat esportiva.


A nivell professional es preveu un gran duel entre els guanyadors masculins de les edicions 2009 (el barceloní Marcel Zamora) i 2010 (el danès Jimmy Jhonsen) que competiran també amb  grans triatletes que han demostrat el seu excel•lent estat físic en els darrers triatlons. Destaquen Clemente Alonso (triatlón de Zarautz);  Víctor del Corral (triatlón LD Alpe d’Huez); Stephen Bayliss (Challenge Vichy) i Miquel Blanchart (campionat d’Europa).


Entre les triatletes femenines, tot fa preveure que els tres primers llocs se’ls disputaran Erika Csomor, Eva Dollinger,  Isabelle Ferrer i Lucy  Gossage.

L’organització ha muntat un dispositiu especial que permetrà seguir en temps real l’evolució de la prova a partir de la pàgina web: www.challenge-barcelona.es