Més de 1.800 escolars aprendran amb un taller didàctic els avantatges de triar els residus

{+}  

{+}
Alumnes dels centres d´ensenyament de primària i de secundària del Maresme ficaran les mans a la brossa per analitzar els nostres residus. El Consell Comarcal del Maresme posa en marxa el dilluns 22 de setembre una nova campanya de sensibilització sobre la recollida selectiva, consistent en la realització de sessions didàctiques adreçades a la població escolar.


La sessió didàctica “Operació a bossa oberta” es divideix en dues parts: una xerrada participativa, on es donarà als alumnes una visió general sobre la problemàtica dels residus i la seva gestió a la comarca del Maresme, i un taller pràctic on els alumnes analitzaran el contingut d´una bossa de brossa sense triar (amb tots els materials barrejats) que ells mateixos hauran portat de casa. La sessió dura 3 hores, però s´ha ofert als centres d´ensenyament la possibilitat d´adaptar la durada segons les seves necessitats. L´objectiu principal del taller és conscienciar els participants sobre la problemàtica dels residus i fomentar entre els alumnes la tria de les deixalles que componen la brossa domiciliària, indispensable per poder realitzar la recollida selectiva i el posterior reciclatge d´aquests materials. L´activitat es realitza a l´aula i estarà dirigida per monitors-educadors de l´Escola de Natura del Corredor. La sessió didàctica està adreçada als alumnes de 5è i 6è de primària i de tots els nivells d´E.S.O. Aquesta activitat s´ha ofert als centres d´ensenyament dels 27 municipis on el CCM gestionava fins el 2002 el servei de recollida selectiva del paper i el cartró, del vidre i dels envasos i embalatges lleugers (tots excepte Mataró, Montgat i Tiana). Hores d´ara hi ha 82 sessions concertades (amb una participació global de 1.890 alumnes de 22 centres d’ensenyament de la comarca. Per veure la relació de centres inscrits  
Cliqueu aquí ), però el CCM té previst que es realitzin un total de 100 tallers entre setembre i desembre d´enguany. Encara és obert el termini perquè s’hi inscriguin els centres d’ensenyament que hi estiguin interessats. El pressupost global de les sessions és de 26.286´30 €. Aquesta iniciativa pren el relleu de la campanya TRIA! maresme+net que el CCM va dur a terme entre febrer de 2002 i febrer de 2003 per sensibilitzar a la població sobre la necessitat de triar els residus i que també va comptar amb accions adreçades a la població escolar, com el concurs de rodolins il·lustrats, flyers i receptes de cuina casolana. L´èxit d´aquelles iniciatives justifica ara la posada en marxa d´una campanya adreçada exclusivament als centres d´ensenyament. El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Jo, ha estat l’encarregat avui de fer la presentació de la campanya a la seu del Consell Comarcal del Maresme, on el coordinador de l’Escola de Natura del Corredor, Joan Manuel Riera, ha fet una demostració pràctica dels avantatges de col.locar cada residu en el seu lloc.