Octubre és el mes del calamar

El calamar és el rei absolut de la cuina a 5 municipis del Maresme. Arenys de Mar, Arenys de Munt, Canet de Mar, Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt promocionen les qualitats nutritives i culinàries d’aquest producte fins el 31 d’octubre en el marc de les XV Jornades Gatronòmiques Calamarenys.


En aquesta edició del Calamarenys hi participen 13 restaurants que ofereixen als seus clients menús especials amb el calamar com a a ingredient principal. Saltejat, en suquet, farcit, a la planxa, en truita…. Mil formes diferents de preparar i de gaudir d’un àpat molt especial i d’un producte, el calamar d’Arenys, que està recollit en el catàleg de productes de la terra i artesania alimentària del Maresme per la seva qualitat.

Les jornades gastronòmiques es complementen amb tot un seguit d’activitats que es duran a terme al llarg d’aquest mes a Arenys de Mar:

  • Dissabte 9 d’octubre: 11.00h.- Taller Rebuda d’Ulisses el Navegant a l’interior del Mercat Municipal. Tallers de preparació dels guarniments que calen per a rebre a l’Ulisses el diumenge 10 d’octubre.
  • Diumenge 10 d’octubre: 9.00h.- Tirada de l’artó a la platja de la Picòrdia. Art de pesca instaurat per Jaume I.
    12.00h.- Rebuda de l’Ulisses el Navegant a la  platja del Port pesquer d’Arenys de Mar. S’aprofitaran tots els guarniments realitzats al taller de dissabte per rebre com cal l’Ulisses. Tots els nens participants rebran una petita sorpresa.
  • Dissabte, 16 d’octubre: 12.00h.- Conta-contes participatiu a la Plaça del Mercat Municipal amb el compte Pesca de contes a càrrec d’ULL DISTRET.
  • Dissabte, 23 d’octubre: 12.00h- Subhasta de peix a la Plaça de l’Ajuntament.
  • Divendres, 29 d’octubre: 19.00h.- Tapes a l’interior del Mercat Municipal.
  • Diumenge, 31 d’octubre: 19.00h.- Concurs de plats cuinats amb calamar per a no professionals, a l’antiga Llotja de Pescadors (Port d’Arenys de Mar).

El Consorci de Promoció Turística i l’ajuntament d’Arenys de Mar han editat 6.000 fullets on es pot veure els restaurants de cada municipi que participen en aquestes jornades i els menús especials que han preparat per l’edició 2010 del Calamarenys. També es pot trobar una recepta, gentilesa del restaurant l’Era de “Calamars d’Arenys farcits amb rossinyols i carn de perol amb mongetes del ganxet”


Us podeu descarregar el fullet, clicant sobre la imatge: