Per la igualtat d’oportunitats i la no discriminació, VAGA FEMINISTA

 

Un any més el 8 de març ve marcat per la convocatòria de la vaga feminista. Per què? Què reivindiquen els moviments feministes? Us ho expliquem

REIVINDICACIONS:

  • PROU! De violències masclistes, quotidianes i invisibilitzades que vivim les dones, sigui quina sigui la nostra edat i condició. VOLEM  poder moure’ns en llibertat per tots els espais i a tota hora.
  •  PROU! D’opressió per les nostres orientacions i identitats sexuals!  Dones som totes, diverses, plurals, canviants. Denunciem la LGTBIfòbiasocial, institucional i laboral que patim moltes de nosaltres, com una altra forma de violència masclista.
  •  PROU! D’ingerències en les decisions sobre els nostres cossos! VOLEM: Educació sexual per decidir! Avortament legal per a no morir! Salut universal, gratuïta i de qualitat per a totes!
  •  PROU! De malabarismes a les nostres vides! Amb la VAGA DE TOTES reivindiquem  que el treball de cures sigui reconegut com un bé social de primer ordre i exigim la redistribució de tasques i la coresponsabilitat.
  •  PROU! de repressió i criminalització de la protesta “No a la Llei  Mordassa”.
  •  PROU! de discriminació salarial, de menyspreu i d’assetjament sexual en l’àmbit laboral No acceptem estar sotmeses a pitjors condicions laborals, ni cobrar menys que els homes. Fem vaga contra la precarietat laboral, contra les feines marcades per la temporalitat,  la incertesa, els baixos salaris, les jornades parcials no desitjades i les llistes de l’atur femení.
  •  PROU! D’educació sexista, racista i colonial! Reivindiquem una xarxa d’educació única, pública, gratuïta i amb perspectiva de gènere.
  •  PROU! de racisme i exclusió! Obrim fronteres! NO VOLEM estigmatització per pertànyer a una cultura diferent, per ser gitanes, o per la nostra condició de dones migrades i racialitzades.

Llegir més sobre la vaga AQUÍ

ENCARA QUEDA MOLTA FEINA A FER: DADES PER REFLEXIONAR:


EL SIAD MARESME S’ADHEREIX A LA VAGA

 

El SIAD Maresme com a servei que treballa per promoure la igualtat de dones i homes a la comarca, s’adhereix a la convocatòria internacional de la vaga feminista del 8 de març 2019.
Aquest posicionament ve motivat per la voluntat del servei de contribuir a la denúncia de les desigualtats de gènere que es donen a  diferents nivells. Aquests motius s’expliquen al document publicat en la notra pàgina web i que recull declaracions d’altres entitats.


Així  mateix, anunciem que com a treballadores del SIAD, no treballarem en tot el dia del 8 de març i organitzarem un punt informatiu a la plaça Miquel Biada, a partir de les 12:00, dirigit a la ciutadania maresmenca, en relació amb la vaga i amb la igualtat en general.

Animem a tothom a adherir-se a la vaga, amb la fòrmula que creguin oportuna (vaga general o aturada de dues hores) i a donar-hi suport.
Recordem que la convoctòria ha d´afectar la feina remunerada i la no remunerada (exercida per dones en la llar) i el consum.

CONVOCATÒRIES DE VAGA A DIFERENTS MUNICIPIS: 

Diferents municipis del Maresme, com Mataró i Calella, han organitzat mobilitzacions per la vaga