Presentació de la Guia per l’actuació contra els maltractaments a les persones grans del Maresme

 

Demà, dimecres, es presentarà la Guia per l’actuació contra els maltractaments a les persones grans del Maresme, un protocol que, liderat pel Consell Comarcal del Maresme, va adreçat als professionals que treballen amb les persones grans. És una eïna de treball que defineix els diferents tipus de maltractes, estableix com detectar-los i com actuar en el moment que hi ha sospites de persones grans que els estan patint ja sigui a l’esfera pública o a la privada. 

Aquesta Guia es vol implementar a tots els municipis de la comarca, excepte Mataró que ja té el seu propi protocol d’actuació. En la seva elaboració han participat professionals dels serveis socials (bàsics i especialitzats), salut, acció comunitària, cossos de seguretat i representants del tercer sector d’atenció a les persones.

Hi han col·laborat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Obra Social “La Caixa”.

A l’acte hi assistiran el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa; el conseller delegat de Benestar Social, Jordi Mir; l’alcalde de Mataró, David Bote; la directora deneral de Famílies de la Generalitat, Roser Galí; la directora del Programa Envelliment Actiu i Autonomia Personal de la Diputació, Pilar Martínez i Elena Saura en representació de la Fundació Bancària “La Caixa”.

En acabar l’acte (a les 10:30h) s’atendrà els mitjans de comunicació que hi estiguin interessats. 

Data: 2017-04-26

Lloc: Centre Cívic Cabot i Barba

Adreça: Plaça Miquel Biada de Mataró (al costat de l’edifici del Consell Comarcal del Maresme)

Adreça: 1 hora aproximadament