Presentació del Clúster Maresme Marítim

 

El Maresme aposta pel sector marítim com a element dinamitzador de la comarca. El dilluns, 19 de desembre, es presentarà el Clúster Maresme Marítim, un projecte que té com a principal objectiu impulsar el sector i dinamitzar l’economia i l’ocupació comarcal promovent i activant les sinergies que existeixen entre el mar i les activitats socioeconòmiques del territori. Es tracta d’un sector que actualment aplega 484 agents,empreses i entitats públiques i privades. Genera 4.866 llocs de treball i manté un valor de negoci anual de 160,4 milions d’euros.

 

El Clúster Maresme Marítim és un projecte compartit per la iniciativa pública i la privada que està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. El promouen conjuntament el Consell Comarcal del Maresme; els ajuntaments d’Arenys de Mar, Mataró i Sant Andreu de Llavaneres; els consorcis de Promoció Turística Costa del Maresme i Port de Mataró; la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme; la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) i el Club Nàutic El Balís.

El Clúster Maresme Marítim és una eina que permetrà posar en comú les sinergies empresarials i institucionals que sorgeixen a la comarca relacionades amb el món marítim. El projecte marca la pauta sobre com organitzar i dirigir aquestes sinergies de la comarca de la forma més escaient per vincular oferta formativa i necessitats empresarials actuals i emergents i, alhora, fomentar les col·laboracions empresarials per generar noves activitats i llocs de treball.

Experts en el món socioeconòmic, empresarial, institucional, ocupacional i formatiu participaran a la jornada “Maresme Marítim, un mar d’oportunitats” que es farà al Tecnocampus Mataró-Maresme el 19 de desembre per presentar les conclusions del Clúster i exposar les accions i propostes d’actuació que impulsa aquest projecte.

Podeu veure el programa clicant sobre la imatge:

 

Data: 2011-12-19

Lloc: TecnoCampus Mataró-Maresme

Adreça: Av. Ernest Lluch, 32 Torre TCM2. 08302 Mataró

Adreça: Fins a les 14:00h