Presentació del llibre “Pedra sobre pedra. Dietari d’una mediadora intercultural”

 

El Consell Comarcal del Maresme acollirà demà la presentació del llibre: “Pedra sobre pedra. Dietari d’una mediadora intercultural” que recull tota una sèrie de relats explicats per la mediadora intercultural Badia Bouia i escrits per la pediatra i presidenta de l’Associació de Mediadors interculturals “vine amb mi”. L’acte està organitzat conjuntament pel servei comarcal de Ciutadania i Immigració i pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (Siad) Maresme.

Els relats ens transmeten les vivències de 12 persones, majoritàriament dones, que han vingut del Marroc a la recerca d´una vida millor i que es troben sense recursos, sovint desemparades i.de vegades limitades en la seva llibertat per valors socioculturals propis de la seva comunitat. A través d´aquestes vivències, també ens apropem a l´experiència de la mediadora intercultural davant d´uns casos força complexes.

Tal i com expressa Voliana Edicions “alguns relats ens transporten a la infància i la joventut d´aquests homes i dones a l´entorn rural del Marroc, abans de passar l´estret. Gairebé els podem veure, ensofrats i pol•linitzats per les oliveres i per la pols dels camins, i en algun cas fins i tot podem percebre un rerefons de xafarderies en la proximitat d´una font”.

El Consell Comarcal considera que aquest llibre é molt valuós donat que fa referència a aspectes que s’han treballat a la Taula  de treball “dona d´origen estranger”, impulsada conjuntament amb l´Ajuntament de Mataró.


L´acte tindrà lloc el 4 de juny, a les 17:30h, a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Maresme.
Hi participaran les autores Anna Cabot i Badia Buya i l´editor Jordi Solé Camardons de l´Editorial Voliana.
L´aforament és limitat i per aquest motiu us demanem que confirmeu prèviament l´assistència al correu electrònic siad@ccmaresme.cat.


 

Data: 2015-06-04